CEO-ul companiei de tranzactii NZIA Ltd, Jay Joe, declara ca start-up-urile din Bahamas vor trebui sa conduca dezvoltarea proiectului Sand Dollar, potrivit unui raport al Nassau Guardian.

 

Proiectul Sand Dollar este o initiativa de a tokeniza banca centrala  din Bahamas (CBOB) ca moneda digitala bancara centrala (CBDC), care ar trebui lansata anul acesta in districtul Bahama din Exuma.

 

Joe a discutat cum crede ca participarea bancilor locale, a intreprinderilor mici si mijlocii si a antreprenorilor in implementarea CBDC va fi cruciala pentru adoptarea token-ului. El a comentat, de asemenea, modul in care solutiile construite de start-up-uri locale de tehnologie vor fi, de asemenea, importante in conducerea utilizarii principale a tokenului digital:

“Vom construi partea din spate si vom deschide capatul frontal pentru a permite antreprenorilor locali, startup-urilor tehnologice, oricui ar fi capabil sa construiasca noi produse si sa creeze noi servicii in jurul CBDC. Suntem de parere ca acest lucru va fi un aspect cheie in a face acest lucru sa devina un lucru real, viu si respirativ pe care oamenii sa il angajeze “.

 

Dupa cum a raportat anterior Cointelegraph, Banca Centrala a Bahamas a semnat un acord cu NZIA la 30 mai pentru a dezvolta tokenul, dupa ce a numit compania ca “furnizorul de solutii tehnologice preferate” la inceputul lunii martie.

 

CBOB a anuntat initial planurile pentru CBDC la Bahamas Blockchain si Cryptocurrency Conference in iunie 2018. Viceprim-ministrul si ministrul finantelor din Bahamas, K Peter Turnquest, a comentat importanta monedei digitale pentru o natiune insulara, spunand:

“O moneda digitala din Bahamas este deosebit de importanta pentru multe faimilii din insule, deoarece au vazut multe banci comerciale diminuate si retrase din comunitatile lor, lasandu-le fara servicii bancare. Ca natiune insulara, in care transportul poate fi un dezavantaj pentru multi, in special pentru persoanele in varsta, trebuie sa oferim servicii financiare digitale si sigure. “