Dupa saptamani intregi de anticipare cu privire la care dintre Stealth (XLM), Cardano (ADA) si Zcash (ZEC) vor fi listate in continuare pe Coinbase Pro, acestia au anuntat astazi ca ZEC a castigat.

Spre deosebire de listele Basic Attention Token (BAT) si Ox (ZRX) de la inceputul anului, anuntul a fost brusc si neasteptat, reducand in mod evident anxietatea obisnuita la care ne asteptam.

Listarea a fost suficienta pentru a declansa o crestere economica de 21% pentru Zcash intr-o zi in care piata generala a scazut.

Zcash ajunge la listare pe Coinbase Pro

Potrivit anuntului Coinbase, facut joi: “Joi, 29 noiembrie, la ora 10:00 vom incepe sa acceptam transferurile Zcash (ZEC) pe Coinbase Pro. Vom accepta depozite cu cel putin 12 ore inainte de a permite tranzactionarea. O data ce se va stabili o lichiditate suficienta, va incepe tranzactionarea pe lista de comenzi ZEC / USDC. ”

Zcash este o moneda concentrata pe anonimat care protejeaza tranzactiile si IP-urile, prezentand astfel o posibila problema pentru un schimb valutar. Potrivit Coinbase, depozitele pot fi facute din retele anonime, desi retragerile vor trebui sa fie transparente, cel putin pentru moment:

“Initial, vom sprijini depozitele atit din retele transparente, cit si din cele protejate, dar vom accepta doar retragerile de la retelele transparente. In viitor, vom examina acordul si pentru retragerile de la adrese protejate in locatii in care se respecta legile locale. ”

De ce Zcash?

Opinia comuna a fost ca Stellar (XLM) va fi listat in continuare pe Coinbase, desi acum pare sa fi fost doar speculatii false – speculatii pentru care XLM ar fi platit in ultimele saptamani.

Zcash trebuia sa prezinte probleme tehnice pentru echipa Coinbase, insa un sondaj rapid al trecutului monedei dezvaluie ca este mult mai potrivit pentru schimb decat s-ar astepta multi.

Zcash s-a lansat fara ICO, evitand astfel orice reglementare impusa. Moneda a fost legata de mult timp de JP Morgan Chase, cu care a format un parteneriat tehnologic.

ZEC are propriul trust de investitii, prin Grayscale Investment LLC si are, de asemenea, o istorie cu firma de criptofinantare, Circle, care recent a avut propriul sau stabilizator USDC listat la Coinbase Pro – cel cu care ZEC va fi tranzactionat initial.

Pretul ZEC nu s-a mentinut in top

Se pare ca nu a existat prea mult timp pentru a crede zvonurile de data aceasta, deoarece pretul ZEC a crescut brusc si apoi a scazut din nou de indata ce Coinbase a facut anuntul.

Din scaderea zilnica de 77,18 dolari, ZEC a urcat cu 21% pana la 93,50 dolari atingand apogeul. Cu toate acestea, varful a fost mentinut scurta durata, iar pretul monedei a revenit in cele din urma la gama de 89-90 $. Pretul monedelor continua sa creasca la momentul scrierii, pe masura ce piata generala incearca o alta revenire.