Veniturile Huawei vor depasi in premiera 100 miliarde de dolari in 2018, a declarat joi unul dintre sefii gigantului tehnologic chinez.

Vorbind cu CNBC in Mandarin, prin intermediul unui traducator, Eric Xu, unul dintre presedintii rotativi de la Huawei, a declarat ca afacerea creste “putin mai bine” decat era de asteptat.

“Nu exista nicio indoiala ca putem atinge pragul de 100 de miliarde de dolari”, a spus Xu, intr-o traducere verificata de CNBC.

Xu nu a elaborat ceea ce conducea cresterea.

Huawei a generat venituri de 325,7 miliarde de yuani pentru primele sase luni ale anului 2018 sau aproximativ 49 miliarde de dolari, in functie de cursul de schimb de la sfarsitul perioadei de raportare. Pentru tot anul 2017, compania chineza a raportat venituri de 92,5 miliarde de dolari pe baza cursurilor de schimb de la sfarsitul anului.

Cresterea pana in prezent a fost determinata de performante puternice intr-o varietate de intreprinderi, in special in divizia de consum care a continuat sa creasca. Huawei este in prezent cel de-al doilea mare producator de smartphoneuri din lume, in functie de cota de piata, inaintea Apple.