Startup-ul axat pe plati Flexa a dezvaluit o aplicatie in care consumatorii pot cheltui criptomonedele la marii distribuitori americani. Aplicatia a fost dezvaluita in prima zi a conferintei Consensus in New York.

Tyler Spalding, co-fondatorul companiei, a anuntat participantilor ca Spedn este deja live – si un comunicat de presa insotitor a confirmat faptul ca Barnes & Noble, Bed Bath & Beyond, GameStop, Lowe, Nordstrom, Office Depot si Whole Foods Market sunt printre magazinele care accepta deja plati prin intermediul retelei Flexa.

Spalding a afirmat ca scopul lui Spedn este de a oferi posibilitatea folosirii criptocumonedelor peste tot, asigurandu-le in acelasi timp comerciantilor sa primeasca plati exact asa cum au facut-o inainte.

Intr-un semn al importantei simplitatii in efectuarea platilor criptografice in magazinele retail, executivul Flexa a spus ca tranzactiile pot fi facute in trei etape: adaugand crypto la portofelul Spedn, atingand un brand acceptat si scanand un cod. Spalding a adaugat:

“Daca vrei sa cumperi niste mancare sau poate vrei sa mergi la magazin in categoria de divertisment sau poate vrei doar sa gasesti ceva pentru casa ta sau poate ceva imbracaminte sau accesorii, toti acesti comercianti sunt live in Reteaua Flexa de astazi. “

Spalding a explicat ca achizitiile de crypto pot fi realizate cu ajutorul bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH), precum si a dolarului gemini (GUSD). Un parteneriat mai larg cu Gemini fondat de Winklevoss inseamna ca portofelele Spedn sunt pe deplin garantate prin infrastructura schimbului.

In comunicatul sau de presa, Flexa a declarat ca Spedn a fost rezultatul a 16 luni de lucru in spatele scenei, motivand reducerea taxelor de procesare si eliminarea fraudei pentru comercianti. In loc sa se adauge platile criptografice ca o caracteristica a cardurilor de debit, lansarea a spus ca a luat o alta abordare prin crearea de conexiuni directe cu comerciantii cu amanuntul pentru a trece in jurul infrastructurii de plati existente.

Cincisprezece branduri au fost listate ca parteneri de lansare, iar altele includ Baskin Robbins, Caribou Coffee si Crate & Barrel. Flexa a adaugat ca tranzactiile cu comercianti suplimentari vor urma in lunile urmatoare.

Desi Spedn este initial disponibil doar pentru participantii la Consensus, Flexa spune ca mai multe invitatii vor fi lansate prin intermediul aplicatiei in sine.

Luna trecuta, lansarea a anuntat ca a obtinut 14,1 milioane de dolari pentru a-si continua reteaua de plati anonime.

Comerciantii cu amanuntul incep sa accepte din ce in ce mai mult crypto. Dupa cum a raportat Cointelegraph, comerciantul online elvetian Digitec Galaxus a anuntat in martie ca va accepta 10 tipuri diferite de monede virtuale pentru achizitii in valoare de peste 200 de dolari.