Xiaomi incearca de ceva vreme sa intre pe pietele din vest, iar Xiaomi Mi 9 reprezinta ultimul produs al companiei care incearca sa capteze audienta la nivel global.

Mi 9 are un spate usor curbat, si o dimensiune a ecranului in comparatie cu corpul telefonului impresionanta, ceea ce il deosebeste de alte dispozitive, insa punctul forte al acestuia este reprezentat de sistemul de camere.

Cu multiple camere pe spate, si o camera performanta pe fata, Xiaomi a construit un adevarat centru de fotografii.

Xiaomi Mi 9 – data lansarii si pret

In afara cazului in care locuiesti in Spania sau in Italia, unde Xiaomi este deja disponibil pentru precomanda, urmand sa fie livrat pe 28 februarie, data de lansare nu este sigura.

In ceea ce priveste preturile din Spania si Italia, versiunea de 64GB a dispozitivului va costa 449 de euro, insa daca doresti versiunea mai mare, de 128GB, va trebui sa cheltuiesti 499 de euro.

 

 

Xiaomi Mi 9 – design si display

Unul dintre aspectele interesante ale Mi 9 este spatele, care, spre deosebire de majoritatea celorlalte smartphone-uri, este curbat. Acest lucru nu se observa imediat, din moment ce majoritatea oamenilor nu tin telefonul perfect drept, insa atunci cand il intorci pentru a folosi camera, iti dai imediat seama ca este mai usor de tinut si de manevrat. Greutatea redusa, de doar 173 de grame, precum si grosimea de doar 7.61 mm ajuta si ele la capitolul manevrabilitate.

Xiaomi pretinde ca acest spate curbat are si rolul de a face telefonul mult mai atractiv ca design, producatorul mentionand efectul “curcubeu”, care a fost prezentat in timpul lansarii.

Modelul pe care l-am testat a fost negru, asa ca nu ne putem da prea mult cu parerea in privinta acestui aspect, dar e posibil ca versiunile pe rosu si pe albastru sa fie destul de interesante.

Cu un display de 6.39″, destul de mare, am putea spune, telefonul prezinta o singura portiune minuscula in partea de sus care nu este efectiv ecran, lucru care ajuta mult in ceea ce priveste modul camera, din moment ce imaginea poate fi vazuta in detaliu.

Culorile si luminozitatea ecranului sunt impresionante, atat pentru fotografii, cat si in timpul utilizarii obisnuite.

 

 

Xiaomi Mi9 – camera

Xiaomi Mi9 are trei camere pe spate, una principala, de 48 de MP, una ultra wide, de 16 MP, si o a treia telephoto, de 12 MP. Combinate, acestea pot face niste fotografii impresionante.

Culorile si tonurile sunt minunate, iar pozele ultra-wide sunt extrem de clare. A existat o evidenta pierdere a calitatii atunci cand am folosit zoom-ul, dar in mare parte camera ni s-a parut cel putin notabila.

Ar trebui mentionat ca am folosit camera destul de putin, in interior, fara prea multa lumina, asa ca vom reveni pe viitor cu impresii particularizate in functie de setari si context.

Un lucru pe care l-am observat atunci cand am testat camera a fost ca viteza acesteia este destul de mica in comparatie cu alte dispozitive, daca vrei sa faci poze in miscare, este posibil sa pierzi momentul, dar suntem siguri ca pana la lansare acest gen de probleme vor fi optimizate.

Cea mai impresionanta caracteristica este camera de selfie, care, la cei 20 MP, este una dintre cele mai bune pe care le-am testat. Pozele facute cu aceasta au avut o calitate surprinzatoare in materie de contrast si detalii.
Nu consideram ca ai avea nevoie de o astfel de calitate pentru o conversatie video sau pentru Snapchat, dar daca doresti o camera de selfie buna, Xiaomi Mi9 este perfect pentru tine.

Xiaomi Mi9 – baterie

Cu o baterie de 3300 de mAh, Xiaomi este mediocru, desi incarcarea wireless de 20W este una dintre cele mai bune la ora actuala.

In timpul utilizarii telefonului nu am observat o scadere semnificativa a bateriei, insa nu l-am folosit prea mult. Pe de alta parte, camera a fost cea mai intens testata, iar aceasta poate seca bateria destul de repede.

 

 

 

Xiaomi Mi 9 – caracteristici

Cand am folosit Xiaomi Mi9 pentru activitatile obisnuite, telefonul a parut putin cam lenes. Exista o mica intarziere atunci cand schimbi excranele, dar si cand deschizi aplicatiile. Desi problema nu este una majora, poate deveni frustranta, dar si acest lucru ar putea fi rezolvat inainte de lansare.

Un alt aspect de mentionat ar fi ca si asistentul Google pare sa intarzie putin, nu s-a grabit nici cand am apasat butonul dedicat, si nici recunoasterea vocala nu a fost atat de rapida pe cat ne asteptam.

Admitem, recunoasterea vocata a fost folosita intr-un mediu putin mai zgomotos, si acest lucru ar fi putut complica procesul.

Concluzie

Din punct de vedere fizic, ne-a placut sa folosim Xiaomi Mi 9. Este un telefon subtire si usor, iar spatele curbat este o incantare.

Pe de alta parte, din punct de vedere al utilizarii efective, telefonul este putin cam incet in comparatie cu alte dispozitive.

Camera de selfie este uimitoare, iar pozele facute cu aceasta sunt impresionante, mai ales pentru o camera frontala.

Preluat de pe Tech Radar