Comisia din Nigeria pentru Comunicatii (NCC) a anuntat planurile de a introduce un cod de practica pentru furnizorii de servicii internet (ISP) in incercarea de a reduce infractiunile cibernetice in Nigeria.

Noul cod va contribui la asigurarea spatiului cibernetic al tarii impotriva amenintarilor iminente din partea atacatorilor si va aborda, printre altele, chestiuni precum protectia online a copiilor, protectia datelor si protectia datelor si continutul necorespunzator.

 

Presedintele executiv al NCC, Umar Garba Danbatta, a subliniat ca, in timp ce interventia de reglementare si alte initiative au avut scopul de filtrare a internetului, consumatorii trebuie sa isi joace rolul. El a spus ca NCC va educa consumatorii cu privire la initiativele si programele sale, adaugand ca ISP-urile ar trebui sa le spuna consumatorilor cum sa atenueze efectele infractiunilor cibernetice.

 

Directorul Biroului pentru afaceri de consum, Felicia Onwuegbuchulam, a declarat in timp ce a crescut promovarea angajamentelor pozitive si a activitatilor economice eficiente, tendinta pentru unii utilizatori de Internet de a utiliza un astfel de acces pentru activitati infractionale si ilegale este, de asemenea, in crestere, necesitand astfel, educatia adecvata a consumatorilor.

 

Onwuegbuchulam, a declarat, de asemenea, ca infractorii cibernetici ar continua sa faca Internetul nesigur daca consumatorii nu au fost constienti de tendinta criminalitatii cibernetice si au depus eforturi pentru a asigura utilizarea in siguranta a dispozitivelor .