Modelele Macbook lansate in 2015 au venit cu un nou tip de tastatura butterfly. Acest lucru a permis un laptop mai subtire datorita mecanismului de comutare a tastaturii butterfly.

 

Dar tastatura butterfly a fost un ghimpe in coasta pentru Apple de la sosirea sa, cu o multime de probleme raportate online.

 

Acestea includ blocarea tastelor din cauza prafului acumulat, tastele care se blocau activand doua litere la o singura apasare de tasta, iar arcurile sparte dezactiveaza efectiv o tasta.

 

Tastatura butterfly a fost echipata pe intreaga gama, inclusiv actualizarile pentru MacBook Pro si MacBook Air. Dar, in cautarea unui laptop mai subtire, Apple a preferat milimetrul salvat de designul butterfly decat sa revina la o tastatura mai veche, dar fiabila.

 

Si actuala tastatura de generatia a treia prezinta in continuare aceleasi defecte.

 

 

Apple a abordat problemele de astazi cu o declaratie care recunoaste ca exista probleme, reducand in acelasi timp impactul asupra gamei sale de laptopuri. Joanna Stern pentru Wall Street Journal:

 

 

“Suntem constienti de faptul ca un numar mic de utilizatori au probleme cu tastatura butterfly de generatia a treia si pentru asta ne pare rau”, a declarat purtatorul de cuvant al Apple.

“Marea majoritate a clientilor Mac au o experienta pozitiva cu noua tastatura.” Daca aveti o problema, contactati serviciul de relatii cu clientii Apple, a adaugat el.

 

Apple continua sa vanda MacBook 12, MacBook Pro si MacBook Air cu tastatura butterfly. In acest moment, sfatul sau pentru utilizatorii care se confrunta cu probleme este acela de a “contacta serviciul de relatii cu clientii”, desi sugereaza, de asemenea, utilizarea aerului comprimat pentru a mentine tastatura curata.

 

Si sunt sigur ca Tim Cook si echipa lui nu ar fi impotriva achizitionarii unei ‘Magic Keyboard’ pe bluetooth (produsa tot de Apple) pentru a va asigura ca tastarea poate continua.