Daca esti dornic de un joc de bataie in care poti face miscari ridicole si nebune, cum ar fi sa pocnesti fata cuiva si sa ii scoti creierul, sau sa ii scoti inima si sa calci pe ea (la propriu), atunci Mortal Kombat 11 este jocul potrivit pentru tine. Este de un amuzament sadistic exagerat, iar NetherRealm Studios loveste din nou cu acest titlu.

Asa ca, la ce ne putem astepta de la al 11-lea titlu al seriei Mortal Kombat? Vom afla in acest articol.

Ce este nou in Mortal Kombat 11?

Pe 25 martie 2019, au fost anuntate doua noi personaje care vor aparea in joc. Anuntul a fost facut in weekend, la Comic & Entertainment Expo din Chicago, iar cele doua personaje anuntate sunt Noob Saibot – o fantasma neagra care idolatrizeaza Zeii Vechi, si care si-a facut pentru prima data aparitia in Mortal Kombat II, ca si personaj secundar, si Shang Tsung, care se va intoarce in joc ca si bonus la primul DLC.

Pe 23 martie, a fost facut anuntul ca versiunea beta a Mortal Kombat va aparea in curand. Vestile sunt pentru jucatorii de pe PlayStation 4 si Xbox, iar cei ce au pre-comandat jocul, vor putea sa il joace incepand cu data de 27 martie, in functie de locatie.

Personajele anuntate pana acum

Mortal Kombat este o serie de jocuri de bataie in care este prezent iconicul duo de luptatori pe care atatia dintre noi il cunoastem: Sub Zero si Scorpion, impreuna cu altii, precum Raiden, Sonya Blade, si nu numai. In MK 11 vei gasi multe din fetele cunoscute din jocurile anterioare din serie, chiar si cei prezentati pentru prima oara in MK X, ultimul aparut. Pe langa acestia, vor fi si doua noi personaje, care vor aparea pentru prima oara in MK, si anume, Geras si Kronika.

Geras este un luptator care manuieste abilitatile sale de control al timpului, asa ca poate opri si chiar intoarce timpul dupa cum doreste. Altele dintre atacurile sale includ materializarea unor obiecte din piatra sau nisip, si teleportarea cu aceasta putere pentru a prinde inamicii.

Se pare ca Geras lupta in serviciul lui Kronika, celalalt personaj nou. Aparent, Kronika a manipulat lucrurile din umbra, chiar de la primul joc Mortal Kombat, insa de abia acum ne este dezvaluita identitatea sa, datorita evenimentelor din povestea MK X. Inca nu se stie daca Kronika va fi sau nu personaj jucabil, insa este, cu siguranta, primul boss feminin din joc.

La inceput, MK 11 va avea un tabel cu 25 de luptatori. Mai este si Shao Kahn, insa acesta poate fi obtinut doar prin pre-comanda jocului.

Povestea si firul narativ

Povestea din spatele Mortal Kombat 11 este putin complicata, din cauza calatoriilor in timp. MK11 nu este o continuare directa a lui MK X, chiar daca acesta a fost jocul precedent. In schimb, actiunea din MK 11 are loc dupa evenimentele din MK 9, deoarece Kronika si-a folosit puterile sale de alterare a realitatii, incurcand lucrurile. Insa, evenimentele din MK X sunt cumva relevante, inca.

Shinnok, boss-ul principal din MK X, este torturat de un Raiden malefic, care a fost corupt de magia neagra, dupa ce a absorbit Jinsei, forta vietii tinutului Etherrealm. Raiden il decapiteaza pe Shinnok, insa il tine cumva in viata. Kronika apare si se apropie de Shinnok, iar apoi dezvaluie ca totul merge cum a planificat ea.

Luptele din Mortal Kombat 11

Producatorul introduce cateva schimbari in mecanica de lupta a gameplay-ului. In loc sa ai doar un indicator pentru miscari precum Breaker, X-Ray sau atacuri augmentate, acum sunt doua indicatoare aflate in colturile din stanga si dreapta ale ecranului. Bara orizontala este rezervata miscarilor ofensive, in timp ce cea verticala, miscrilor defensive.
Miscarile X-Ray sunt inlocuite de Fatal Blows. Fatal Blows sunt accesibile numai cand sanatatea oponentului este mai mica de 30%. Cu o astfel de Fatal Blow, poti dezlantui o serie de combo-uri groaznice asupra adversarului, prin apasarea concomitenta a doua butoane. Lovitura Fatal Blow poate fi folosita o singura data pe durata unui joc ( nu pe runda), asa ca trebuie sa fii intelept referitor la momentul cand alegi sa o folosesti.

Alte miscari adaugate sunt Crushing Blows, miscari grafice, similare cu X-Ray-urile deja cunoscute. Acestea se pot activa numai cand indeplinesti un set de criterii, cum ar fi executarea aceleiasi miscari de trei ori consecutiv. Fiecare personaj are cam cinci pana la sase miscari care pot evolua in Crushing Blow-uri, care vor face foarte mult damage.

O alta miscare este Flawless Block. Atunci cand executi un block la momentul optim, vei primi o fereastra de timp in care poti executa un contraatac devastator.

Optiunile de customizare

Este un nou accent care se pune pe customizare in MK11, similar cu cel din jocurile Injustice, produse tot de NetherRealm. Vor exista piese de costum pentru fiecare personaj, pe care le poti augmenta cu item-uri aplicate, ce vor da personajului tau abilitati mai bune.

Un alt aspect pe care il poti customiza dupa bunul plac este ” Kosmetics “, care include lucruri precum skin-uri pentru personaje, intro-uri cinematice, ecrane pentru victorii, fatalitati, brutalutati, etc. Chiar si oponentii controlati de computer pot fi customizati dupa placul tau, deoarece comportamentul AI este, de asemenea, customizabil.

Cand, pe ce console si cat costa?

Mortal Kombat 11 va fi disponibil pentru Nintendo Switch, PS 4, PC si Xbox One pe data de 23 aprilie. Editia Standard a jocului va costa, ca si pana acum, 60 de dolari.

Va exista si o versiune Premium, care va costa 100 de dolari, si va include cateva bonusuri dragute : sase personaje DLC jucabile, acces cu o saptamana mai devreme la fiecare personaj DLC, sapte skin-uri de personaje exclusive, sapte seturi de echipament pentru personajul tau.
Editia Kollector va fi disponibila numai pentru PS 4 si Xbox One, si va costa 300 de dolari. Aceasta va include tot ce include si editia Premium, plus un magnet cu logo-ul jocului si o maska a lui Scorpion la scara 1:1.

Poti verifica disponibilitatea la pre-comanda pentru editiile Standard, Premium si Kollector, la o varietate de retaileri, direct de pe website-ul lor.

Acestea sunt toate informatiile existente pana acum despre MK11, insa vom fi atenti la noutati si va vom tine la curent.

Preluat de pe Android Central