World of Tanks este usor de prins, dar greu de invatat. Ca jucator nou, primele nivele te ajuta sa intelegi mai bine principiile jocului, in asa fel incat sa poti concura impotriva oponentilor experimentati.

Va voi oferi in cele ce urmeaza cateva sfaturi cruciale pentru aceia dintre voi care vor sa ajunga la nivelele mai inalte.

1. Unghiul armurii in World of Tanks

Acesta este, probabil, cel mai important lucru pe care il poti invata in World of Tanks, si este unul dintre primele aspecte abordate in tutorial. Maximizarea eficientei armurii este cheia supravietuirii. Multi jucatori noi stau in camp deschis, sau merg in linie drepta catre adversar, asa ca din doar cateva lovituri mor. Unchiul din care esti lovit conteaza extraordinar de mult.

Ai parte de cea mai buna protectie intr-un unghi de 45 de grade. Daca nu ai o armura buna, este de preferat sa stai in spate si sa iti ajuti coechipierii.

2. Ai grija unde tragi

Pare evident, loviturile in locurile sensibile ale adversarilor pot face diferenta intre viata si moarte. Toate tancurile au puncte slabe, fie ca vorbim de laterale sau de spatele vehiculului, de cupola de comanda, sau de arma din fata. Identificarea acestor puncta slabe este cruciala, iar noii jucatori trebuie sa invete sa le exploateze inca de la inceput.

3. Lucreaza cu coechipierii tai, si anticipeaza miscarile oponentului

Ce incerc sa spun este sa nu te aventurezi singur cu capul inainte. Desi uneori poti folosi anumite tancuri in roluri solo, de exemplu tancurile usoare, in World of Tanks, de regula, vei avea nevoie de suportul aliatilor. Cu ce te ajuta faptul ca observi tancurile inamice daca nu are cine sa le impuste? In mod similar, tancurile grele sunt tinte sigure daca sunt prinse intre adversari. Multi dintre jucatorii noi se arunca direct in campul de lupta, si sunt decimati imediat de echipa adversa. Tine minte, nu esti de niciun folos echipei daca esti mort.

Anticiparea miscarilor adversarului si este foarte avantajoasa, si te poate ajuta sa castigi. Daca vezi ca inamicul se pregateste sa atace pe celalalt flanc, avertizeaza-ti coechipierii, si mergeti toti in acea directie. Daca reusesti sa ii tii in loc chiar si un minut, aliatii tai vor avea sufficient timp sa captureze baza, sau sa vina sa te ajute.

4. Insuseste-ti punctele forte si punctele slabe ale tancului tau

Acesta este un aspect fundamental, insa multi jucatori il ignora complet.

-Un tanc usor este pentru cercetare, nu pentru prima linie.

-Un tanc greu este pentru luptele de aproape. Aceste tancuri sunt teribile in roluri de explorare, si nu sunt suficient de mobile pentru a inchide flancurile.

-Majoritatea tancurilor medii sunt gandite pentru rolul de suport, si pentru a exploata lipsa de mobilitate a tancurilor grele, folosindu-se de manevrabilitate pentru a ajunge pe partea pe care acestea din urma au puncte slabe.

-Tancurile de distrugere ar trebui sa ramana ascunse, si sa foloseasca armele uriase pentru a decima adversarii din linia de suport.

-La final, artileria trebuie sa stea intotdeauna in ultima linie, tragand un singur foc, pentru ca apoi sa se mute si sa evite contraatacul.

Aceasta este o explicatie simplificata a fiecarui rol, insa nu toate tancurile se incadreaza perfect intr-o categorie. Exista tancuri medii cu armuri puternice, care se misca incet, asa cum exista si tancuri grele care se misca repede. In mod similar, exista tancuri de distrugere care nu au ce cauta in spate, date fiind skill-urile de camuflaj inexistente.

Va trebui sa te adaptezi in mod specific tancului cu care joci.

5. Alege-ti echipamentele cu atentie

Acesta este un aspect crucial pentru nivelele mici, mai ales daca vrei sa avansezi. Ca regula generala, fiecare tanc car trebui sa fie echipat cu un kit medical, unul de reparatii, si cu un extinctor. Astfel, vei putea sa repari modulele stricate, si sa vindeci echipajul ranit. Acestea sunt suficiente pentru nivelele mici, insa pe masura ce avansavezi vei avea nevoie de variantele lor premium.

In ceea ce priveste echipamentele, acestea au un impact semnificativ asupra eficientei tancului tau. Vei vrea sa folosesti articole care sa se potriveasca stilului tau de joc. Spre exemplu, un tanc usor poate fi imbunatatit cu un binoclu, o plasa camo, si un sistem de ventilatie. Un tanc greu poate fi echipat cu ventilatie, si un incarcator de arme.

Intr-un final, cand vine vorba de munitie, este intotdeauna bine sa alegi un mix. Daca tancul tau are o capacitate de 50 de focuri, allege 30 standard, 15 APCR sau HEAT, si 5 proiectile explozive. Daca ai o arma de calibru mic, atunci iti recomand sa stai departe de munitia tip HE, si sa te orientezi catre cea standard.

 

Preluat de pe Game Skinny