Daca privesti din afara, jocurile precum League of Legends par dificile si confuze, insa cei ce le joaca spun ca sunt extrem de distractive. Probabil ca ceva iti scapa. Vorbim pana la urma de unul dintre cele mai populare jocuri de PC din toate timpurile. A venit timpul sa intelegi de unde vine aceasta popularitate.

In sfarsit te-ai hotarat, este momentul sa incerci un joc MOBA, poate League of Legends? Daca nu vrei sa sfarsesti ca mine, intr-un joc impotriva expertilor, fara sa ai cea mai vaga idee ce faci, ar fi cazul sa citesti cele cinci sfaturi de mai jos cu mare atentie.

1. League of Legends trebuie jucat exact asa cum iti place tie

Alegerea primului campion poate fi o experienta intimidanta. Exista peste 130 de personaje in joc, si este usor sa te pierzi printre ele, sa pierzi timp citind nume si abilitati, timp in care ai putea sa te joci. Lasa deoparte presiunea si alege varianta care te atrage cel mai mult. Modul in care arata un campion este un criteriu suficient pentru primele meciuri.

Am vorbit cu unul dintre veteranii acestui joc, care m-a initiat in asa fel incat sa pot scrie ceea ce urmeaza. Primul sfat al acestuia a fost:

“Joaca exact asa cum iti place. Nu exista alegerea perfecta, gaseste un campion care iti place si implica-te un joc. Distreaza-te, vei invata sa joci pe parcurs.”

2. Alege un rol

Un alt mod de a-ti alege campionul este in functie de rol. Alege un rol care ti se potriveste, conform stilului tau de joc. Iti place sa ataci agresiv? Preferi sa ramai in spate si sa iti ajuti echipa?

Exista numeroase roluri pe care le poti indeplini in LoL, iar alegerea unuia care ti se potriveste te poate ajuta sa inveti jocul mai repede. Dupa cum explica veteranul nostru, Medic: “Exista cinci roluri in League of Legends. In prima linie vom gasi conducatorii actiunii, cei care ataca si ghideaza echipa. Linia de mijloc este cea mai mixta, aici pot juca numeroase caractere, de la asasini la magi. Ultima linie este formata, de regula, din doi jucatori, un tragator la distanta, cu tinta buna, si un vindecator.”

3. Cum sa te descurci cu minionii?

Minionii pot parea la prima vedere niste robotei ineficienti, care vin catre tine ca mieii la taiere, si exact asa si este, insa va trebui sa inveti sa ii ucizi in cel mai eficient mod pentru a castiga un avantaj in fata oponentului, si a strange cat mai mult aur posibil. Pentru a face acest lucru, va trebui sa fii cel care da lovitura de final, lovitura care ucide minionul.

Mexic explica: “Invata cum sa fii cel care da ultima lovitura. Minionii iti dau aur doar daca esti cel care ii ucide. Mai mult aur inseamna mai multe echipamente, si, evident, mai multa putere.”

4. Exerseaza

Nu te arunca cu capul inainte, vei lua bataie instantaneu, si nu vei invata nimic din proces. Poti folosi o arena in care sa incerci eroii, si sa iti dai seama cu care te intelegi cel mai bine, dar si sa te prinzi exact cum sta treaba cu ultima lovitura.

Medic spune: “Exerseaza in ARAM. ARAM este mai rapid si mai putin stresant. Vei juca cu un campion ales aleator, asa ca poti experimenta.”

In ARAM , cu toate ca joci tot in sistemul PvP, lucrurile sunt mai simple. Campionii sunt alesi aleator, si exista o singura linie de joc. Astfel, ai sansa sa experimentezi cu diverse caractere, fara a fi nevoit sa inveti toate aspectele unui joc normal.

5. Nu te apuca singur

Orice joc este mai distractiv cu prietenii, iar LoL nu face exceptie. Este mult mai usor sa inveti ceva ce ti se pare dificil, atunci cand te distrezi cu prietenii tai in timp ce faci asta.

Asa a inceput si Medic sa joace, impreuna cu colegii de facultate. “Aduna o mana de tovarasi. League e distractiv si daca il joci singur, dar cu prietenii tai poti crea strategii si tipuri de echipe cu care sa anihilati adversarii.”

Preluat de pe PC GamesN