In utimele luni, Rainbow Six Siege, dezvoltat de Ubisoft, a castigat multa popularitate, iar acest sport electronic incepe sa capete un nume in industrie.

Siege este un joc extrem de tactic, care poate fi extrem de dificil pentru jucatorii noi. Multitudinea de operatori, zidurile care pot fi distruse, si verticalitatea jocului sunt caracteristici greu de asimilat.

Am facut o lista cu principalele sfaturi pe care trebuie sa le urmezi daca te-ai hotarat sa incerci Rainbow Six Siege, si iti recomand sa le citesti inainte de a te arunca in joc.

1. Joaca tutorialele

Stiu ca tutorialele nu sunt prea distractive, dar in Rainbow Six Siege sunt absolut necesare pentru a invata harta, operatorii, si echipamentele disponibile pentru acestia. Exista in joc elemente pe care nu le vei gasi in niciun alt shooter la persoana intai, si nu vei avea nicio sansa daca incerci modul Casual fara a avea idee cu ce se mananca.

In plus, pentru fiecare zece tutoriale completate vei primii 200 de Renown, moneda din joc, si vei putea cumpara operatori pe masura ce progresezi.

2. Incearca toate personajele si vezi care ti se potriveste

Vorbind de personaje, alegerea ta poate fi un factor decisiv al meciului inainte ca acesta sa inceapa. Iti recomand sa joci cu fiecare in parte pana cand te vei familiariza cu armele si cu echipamentele. Pana la urma, acesta este cel mai bun mod de a invata.

In mod evident, unii operatori sunt alesi mai des, si altii mai rar in meciuri, datorita abilitatilor lor, dar este recomandat sa ii incerci chiar si pe cei mai putin populari la inceput.

3. Unele ziduri pot fi distruse, foloseste acest lucru in avantajul tau

Zidurile distructibile fac diferenta intre Rainbow Six si alte jocuri din aceasta categorie. Faptul ca poti trece printr-un zid pentru a ajunge la locatia unei bombe, sau la ostatici, permite o intreaga serie de tactici si de mecanici de joc interesante.

Ca atacator, ai putea incerca Sledge sau Buck pentru a sparge zidurile dintre tine si obiectiv. Pe de alta parte, cand te aperi, poti imbunatati zidurile cele mai susceptibile la atacuri. Poti folosi Pulse pentru a vedea prin pereti daca suspectezi ca cineva incearca sa intre, sau poti alege Valkyrie pentru a monta camere si a detecta inamicii inainte sa ajunga la tine.

4. Dronele sunt cei mai buni prieteni ai tai in Rainbow Six

Dronele nu sunt folosite pe cat ar trebui. Ca atacator primesti doua drone, una cand incepi runda de ocupare, pentru a cerceta harta, si pentru a gasi obiectivele si pozitiile inamicilor, iar cea de-a doua in “faza drona”.
Trebuie sa trimiti drona cat mai aproape de obiectiv, pentru ca tu, sau coechipierii tai, sa il puteti urmari. Ai grija, drona poate fi distrusa, iar daca inamicul reuseste sa o elimine este ca si cand ti-ar lipsi un jucator din echipa.
A doua drona ar trebui folosita inainte sa spargi un zid sau inainte sa intri intr-o cladire. Ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa alergi direct in bataia armelor inamicilor.

5. Lucrati in echipa

Jocul de echipa este extrem de important in Rainbow Six, in special arunci cand joci in liga. Rainbow Six nu este acel gen de joc in care poti trage echipa dupa tine catre victorie.

Astfel, este de preferat sa construiti o strategie. Daca sunteti in aparare, iar echipa ta are doar operatori de viteza trei, foloseste un caracter precum Mira sau Echo, care poate ramane in spate si pazi obiectivul.

In ceea ce priveste atacul, daca jucati in modul “bomba”, este suficient sa vezi cine are dispozitivul de dezamorsare si sa te tii dupa el. De multe ori coechipierii se despart la inceput, dar daca il ghidezi pe cel ce va dezamorsa bomba catre locatie, acest lucru va va ajuta cu siguranta.

Daca nu jucati “Bomba”, asigura-te ca ai grenade flash cu tine, pentru a deruta inamicul si a-ti sustine echipa.

6. Joaca cu prietenii

Ca majoritatea jocurilor online, Rainbow Six este mult mai distractiv daca il joci cu prieteni, ca sa nu mai vorbim de faptul ca va fi mult mai usor de invatat. Pori comunica cu coechipierii tai, si va puteti alege operatorii si o strategie.

 

Preluat de pe Ginx