Digibyte (DGB) a inregistrat o crestere de 23 de procente in ultimele cinci zile, iar aceasta a coincis cu recenta adaugare a monedei la cardul de debit PolisPay. PolisPay foloseste o tehnologie sustinuta si aprobata de Mastercard, ceea ce inseamna ca detinatorii de DigiByte isi pot cheltui acum monedele in orice locatie care accepta platforma gigantului.

 

Luna trecuta, DigiByte a fost adaugata si la cardul Paycent. Asa cum PolisPay se bazeaza pe Mastercard, Paycent utilizeaza UnionPay, cel mai mare procesator de plati cu cardul din China, si al treilea din lume, dupa Mastercard si Visa.

 

Conform spuselor lui Rudy Bouwman, CEO al DigiByte, moneda va beneficia acum de usurinta in utilizare pe care o au si monedele fiat:

 

“DigiByte este acum in aplicatia PolisPay, sustinuta de Mastercard. Poate fi retras din orice bancomat Mastercard, si poate fi cheltuit orinde este acceptata platforma. PolisPay ofera si un wallet pentru criptomonede, care permite administrarea cardului.”

 

Asemeni platilor BitPay, clientul plateste cu criptomoneda preferata, in timp ce vanzatorul primeste o conversie instant in bani fiat, sau intr-o alta moneda la alegere. Avantajul este ca puteti plati cu criptomonede in locuri in care acestea nu ar fi fost altfel acceptate. Intr-o postare a PolisPay Medium, compania spune:

 

“Cu aplicatia PolisPay comerciantii sunt platiti in moneda aleasa de ei, in timp ce tu folosesti DGB din balanta cardului. Astfel, utilizatorii vor putea sa plateasca pentru produse chiar si in locurile unde criptomonedele nu au fost inca acceptate.”

 

Sunt cardurile pentru criptomonede un pas in directia buna?

 

Cardurile pentru criptomonede nu sunt o noutate, si desi au o anumita utilitate, valoarea lor a fost intotdeauna pusa la indoiala din pricina comisioanelor exagerat de mari.

 

O privire aruncata peste structura PolisPay dezvaluie o taxa de 25 de dolari pe an doar pentru a folosi cardul. Livrarea acestuia costa intre 30 si 80 de dolari, in timp ce conversiile cripto-fiat vin cu un commision de 3%, platit in POLIS, jetonul aplicatiei. Taxa pentru o tranzactie, fie aceasta interna sau internationala, este de 0.14 dolari.

 

In mod surprinzator, in comparatie cu alte servicii din aceasta categorie, comisioanele nu sunt mari. Polis a afirmat ca, desi cardurile cripto nu au devenit inca sufficient de populare, acestea vor determina pe viitor o adoptie globala.

 

“Desi momentan nu sunt utilizate frecvent, aceste carduri sunt fara indoiala urmatorul pas catre adoptarea globala a criptomonedelor, si asista pionierii care folosesc monedele digitale pentru cheltuielile de zi cu zi.”

 

Pretul DigiByte – DGB/USD

 

De pe 4 martie si pana acum, valoarea DGB a crescut constant, de la 0.010475 dolari la 0.012886, cu 23 %. Peste o treime din aceasta crestere a fost inregistrata in doar cateva ore sambata, imediat dupa ce anuntul a fost facut public.

 

Acesta poate fi inceputul unei perioade bull pentru DigiByte. Spre deosebire de alte monede alternative, care au avut cresteri serioase din decembrie si pana acum, DGB a crescut doar cu 66%. Volumul tranzactiilor a ramas scazut, iar DigiByte nu si-a rezolvat inca problemele cu Binance, ceea ce inseamna ca moneda va continua sa sufere din pricina lipsei de expunere.

Preluat de pe Hacked