Anchorage, o companie care furnizeaza servicii de custodie crypto pentru investitorii institutionali, tocmai a strans 40 de milioane de dolari intr-o noua runda de finantare.

 

Intr-un anunt facut miercuri, compania a declarat ca runda a fost condusa de Blockchain Capital, iar Visa Inc. si investitorii existenti, precum Andreessen Horowitz, au participat, de asemenea. Anchorage a acumulat 57 milioane dolari in finantare totala din 2017.

 

Diogo Monica, co-fondator si presedinte al Anchorage, a declarat:

“Misiunea noastra de la Anchorage este de a promova participarea institutionala la clasa de active digitale, iar aceasta finantare ne va imbunatati capacitatea de a face exact acest lucru. Pentru a avea sprijinul organizatiilor de pionierat precum Visa si Blockchain Capital este o validare a viziunii Anchorage pentru economia emergenta a activelor digitale. ”

 

Noua investitie va fi utilizata pentru a-si construi serviciile, Anchorage planificand  sa ofere suport pentru “toate activele digitale”, precum si sa integreze ofertele sale cu alte firme de servicii financiare si sa sporeasca auditul si conformitatea.

 

“Aceasta investitie este in concordanta cu strategia globala a Visa de a colabora si de a investi in companii fintech emergente”, a declarat Terry Angelos, vicepresedinte SVP si sef global la Fintech la Visa. “Suntem incantati sa adaugam Anchorage portofoliului nostru de investitii in crestere”.

 

Anchorage a fost proiectat si construit pentru urmatoarea generatie de active crypto. Solutia sa de custodie a fost inclusa in Asociatia Libra – o entitate infiintata de Facebook pentru a gestiona si a dezvolta proiectul de criptocurrency recent dezvaluit.

 

Depozitarea frigorifica nu va indeplini cerintele institutiilor care se ocupa cu crypto in viitor, potrivit lui Monica. El a spus ca utilizatorii doresc sa poata lua deciziile de vot si deciziile de guvernare in diferite protocoale, cum ar fi Maker si Tezos, de exemplu.

 

“Ei vor sa ajute protocolul sa reuseasca; ei nu pot face asta daca cheile lor sunt doar ingropate in curte “, a spus el pentru CoinDesk intr-un interviu acordat la inceputul acestui an.

 

Vorbind de ce Blockchain Capital a participat la runda, Bart Stephens, co-fondator si partener de conducere, a declarat:

“Noi credem ca Anchorage este cel mai sigur loc pentru a detine active digitale, avand modernizata custodia criptografica dincolo de spatiul de stocare frigorifica fizica, cu inginerie avansata in domeniul securitatii. Suntem lideri in aceasta investitie, deoarece credem ca Anchorage va avea un impact transformator asupra lumii financiare. “