Max Keiser, fost trader Wall Street si gazda a programului Keizer Report, considera ca Bitcoin (BTC) va depasi 15.000 de dolari in aceasta saptamana.

 

In tweet-ul publicat pe 3 august, Max Keiser a spus ca „simte ca #Bitcoin va trece de 15.000 de dolari in aceasta saptamana.” El a mai spus ca increderea in guvernele centrale, bancile centrale si banii fiat centralizati se afla la cel mai scazut nivel in decenii. El a mentionat:

“Sunt increzator. Asa ca am ars doar 10.000 USD in shitcoin USD. Corelatia nu este aceeasi de cauzalitate, dar de fiecare data cand ard cateva mii de dolari USD, pretul BTC creste semnificativ. ”

 

Previziunile lui Max Keiser sunt aparent in conformitate cu un raport publicat recent de firma de cercetare digitala a activelor Delphi Digital, conform caruia peisajul macroeconomic creeaza „furtuna perfecta” pentru a aprinde aprecierea preturilor Bitcoin. Raportul afirma:

„In primul rand, si, probabil, cel mai important, sentimentul bancilor centrale globale a luat o directie drastica catre politici monetare mai indepartate. Fed, BCE, BOJ, PBOC si multi altii pregatesc acum participantii pe piata pentru mai multe reduceri de rate si masuri suplimentare de stimulare, in timp ce incearca sa mentina actuala expansiune economica. ”

 

Asa cum Cointelegraph a raportat in iunie, Keiser a condus la repercusiuni in raport cu Bitcoin, pretul depasind 11.000 dolari, concentrandu-se pe pasionatii de aur, dupa ce unii au sustinut ca, in ciuda performantelor sale, Bitcoin a fost inca un pariu inferior pentru metalul pretios.

 

In aceeasi luna, el a comentat, de asemenea, ca Bitcoin a atins noi valori maxime in ceea ce priveste hashrateul sau, precizand ca hashrateul este un bun indicator al evolutiei preturilor.