Bitmain a pierdut 625 milioane de dolari in primele doua luni ale acestui an.

Conform raportului, firma a suferit pierderi de 625 milioane dolari pana in martie, 345 dolari in ianuarie si 280 milioane dolari in februarie. Aceste rezultate au fost determinate de vanzarile de ASIC-uri invechite de 16 nanometri la preturi mici si, odata ce inventarul vechilor modele este epuizat, se asteapta noi profituri din vanzarea de noi platforme miniere de 7 nanometri.

 

Marja de profit bruta a companiei va fi de 30% in aprilie, datorita vanzarilor dispozitivului mentionat anterior. La sfarsitul lunii martie, firma a anuntat ca minerii sai din seria 7 nanometri Antminer S17 sunt asteptati sa se lanseze pe 9 aprilie.

 

Dupa cum a raportat Cointelegraph in iunie, Bitmain revizuieste planurile pentru o oferta publica initiala, pe masura ce piata criptomonedelor a inceput din nou sa inregistreze castiguri. In timp ce compania spera sa stranga 3 miliarde de dolari din IPO planificata din Hong Kong, cel mai recent raport a sugerat ca aceasta tinta de strangere de fonduri va fi redusa la intre 300 de milioane si 500 de milioane de dolari, daca este listata in Statele Unite.

 

La inceputul acestei saptamani, au aparut rapoarte neconfirmate ca Canaan Creative, un concurent major la Bitmain, a devenit prima firma miniera chineza care a depus un IPO in SUA.