Banca centrala din Laos a avertizat publicul impotriva folosirii, cumpararii sau vanzarii de monede digitale, a informat ziarul Vientiane Times.

 

Banca Centrala din Laos a emis un avertisment pentru participantii la piata financiara si publicul impotriva tranzactiilor cu crypto, deoarece acestea sunt considerate ilegale in tara. Banca a interzis anterior institutiilor financiare sa efectueze orice operatiuni cu criptocuritate, precum si sa faca investitii intr-un astfel de activ.

 

Banca este preocupata de anonimatul expeditorului si al destinatarului intr-o tranzactie de tip cryptocurrency, care ingrijoreaza riscul utilizarii activelor digitale in spalarea banilor. O sursa familiarizata cu chestiunea a declarat pentru Vientiane Times ca autoritatile nu dispun de un sistem de securitate relevant pentru protejarea proprietarilor de crypto.

 

In timp ce unele tari cum ar fi Canada, Malta si Elvetia au imbratisat noile clase de bunuri in grade diferite, oficialii din intreaga lume inca exprima scepticism fata de crypto, in timp ce unii dintre cei grei solicita interdictii complete.

 

In Statele Unite, unde statutul juridic crypto poate varia de la stat la stat, Congresmanul din California, Brad Sherman, a cerut recent interzicerea totala a criptomonedelor. Sherman a sustinut ca acestea prezinta o amenintare la adresa puterii dolarului american si ar afecta evolutiile economice mondiale.

 

In aprilie, Cointelegraph a raportat ca guvernul indian a avut in vedere interzicerea totala a criptomonedelor in cadrul Legii privind prevenirea spalarii banilor, deoarece ar putea fi folosita pentru spalarea banilor. Ministerul Afacerilor Corporative a afirmat ca monedele digitale sunt utilizate in scheme frauduloase pentru a “defrauda investitorii creduli”.

 

In aceeasi luna, stirile au dezvaluit faptul ca Pakistanul – care a interzis tranzactionarea criptocurrencyului in aprilie anul trecut – implementeaza noi reglementari privind criptomonedele in efortul de a-si imbunatati experienta in lupta impotriva criminalitatii financiare.

Aceasta miscare a fost, partial, o reactie la cerintele organismului international de monitorizare, Task Force pentru Finante, care si-a exprimat in mod repetat ingrijorarea cu privire la rolul criptomonedelor in finantarea terorismului.