Gigantul chinez al telecomunicatiilor Huawei construieste o retea 5G in Ungaria, a declarat marti pentru un forum economic din Shanghai, Péter Szijjártó, ministrul afacerilor externe si comertului. In ziua de deschidere al celui de-al doilea Expo China International Import privind digitalizarea si comertul electronic, Szijjártó a declarat ca, in timp ce Ungaria se asteapta ca intreprinderile sa respecte legile si reglementarile sale, nu le face discriminare pe baza nationalitatii.

 

Huawei va colabora cu Vodafone si Deutsche Telekom in construirea retelei 5G.

 

El a spus ca Ungaria este un lider de digitalizare in Uniunea Europeana. Guvernul, a adaugat el, considera ca dezvoltarea comertului electronic este o prioritate, deoarece acestea prezinta mai multe oportunitati de dezvoltare pentru IMM-uri si le reduc costurile.

 

Ungaria, a mentionat el, are printre cele mai mici cote de impozit pe profit si ofera diverse subventii companiilor care aduc noi tehnologii in tara, in special atunci cand vine vorba de industria 4.0 si Internet of Things.

 

Szijjártó a mentionat ca Ungaria participa la expozitie pentru a doua oara si a fost oaspete de onoare la prima expozitie. De asemenea, Ungaria si China sarbatoresc 70 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice in acest an, a spus el, adaugand ca Ungaria „este mandra” ca a fost printre primii care au recunoscut Republica Populara Chineza. El a spus ca legaturile dintre doua tari au fost intr-un moment istoric si ca dezvoltarea cooperarii a fost accelerata.