Bank of Canada si Autoritatea Monetara din Singapore si-au trimis monede digitale utilizand tehnologia blockchain, marcand primul transfer de acest gen intre doua banci centrale.

Cele doua au colaborat la utilizarea tehnologiei distribuite a cartilor si a monedelor digitale ale bancilor centrale pentru a face procesul de plati transfrontaliere mai ieftin, mai rapid si mai sigur, au afirmat intr-o declaratie comuna. Reteaua de plati experimentale BoC, proiectul Jasper, a fost legata de reteaua proiectului Ubin din Singapore, ca parte a testului, realizat in parteneriat cu Accenture si JPMorgan Chase & Co.

“Proiectul Jasper si Proiectul Ubin s-au bazat pe inovatiile anterioare din domeniul platilor pentru a demonstra ca platile transfrontaliere pot fi simplificate si mai eficiente”, a declarat Sopnendu Mohanty, directorul executiv al FinTech la MAS. “Impreuna, aceste proiecte s-au adresat multor intrebari tehnice si au adus tehnologia la un nivel mai inalt de maturitate”.

 

Bancile centrale au publicat impreuna un raport care propune optiuni de proiectare diferite pentru sistemele de decontare transfrontaliere, subliniind posibilele limitari si provocari.

 

“Numai printr-o colaborare continua si prin cercetari fundamentale va fi posibil ca aceasta tehnologie sa se maturizeze si ca cei care au factorii de decizie sa inteleaga pe deplin potentialul sau”, a declarat Scott Hendry, directorul special al tehnologiei financiare a Bank of Canada.

 

David Treat, liderul global al blockchain pentru Accenture, a numit testul “o etapa importanta pentru modernizarea tranzactiilor transfrontaliere cu valuta transfrontaliera”.