Versiunea pentru consumatori a BlackBerry Messenger se va inchide pe 31 mai. Emtek, compania cu sediul in Indonezia, care a facut parteneriat cu BlackBerry in 2016, tocmai a anuntat inchiderea.

 

Este important de mentionat ca BlackBerry Messenger va mai exista si ca BlackBerry a dezvaluit astazi un plan de deschidere a versiunii enterprise a BlackBerry Messenger pentru consumatorii generali.

 

Incepand de astazi, BBM Enterprise va fi disponibil prin intermediul magazinului Google Play si, in cele din urma, in Apple App Store. Serviciul va fi gratuit pentru un an si dupa aceea, $ 2,49 pentru sase luni de serviciu. Aceasta versiune a software-ului, ca si versiunea pentru consumator, inca include chat-uri de grup, apeluri vocale si video si abilitatea de a edita si retrage mesaje.

 

Dupa cum explica BlackBerry, BBMe ofera criptarea end-to-end.

 

BBMe poate fi descarcat pe orice dispozitiv care utilizeaza sisteme de operare Android, iOS, Windows sau MAC. Expeditorul si destinatarul au fiecare chei de criptare si semnare unice publice / private. Aceste chei sunt generate pe dispozitiv de o biblioteca criptografica certificata FIPS 140-2 si nu sunt controlate de BlackBerry.

Fiecare mesaj utilizeaza o noua cheie simetrica pentru criptarea mesajelor. In plus, criptarea TLS intre dispozitiv si infrastructura BlackBerry protejeaza mesajele BBMe de interceptare sau manipulare.

 

BBM este unul dintre cele mai vechi servicii de mesagerie pentru smartphone-uri . Research in Motion, numele original BlackBerry, a lansat aplicatia in 2005. Aceasta a devenit rapid un punct de vanzare pentru dispozitivele BlackBerry.

BBM nu a fost perfecta si ocazional a dat erori, dar a fost o aplicatie de mesagerie robusta, plina de functii, cand majoritatea lumii utiliza inca SMS-uri. In cele din urma, cu caderea RIM si, eventual, BlackBerry, BBM a ramas in urma iMessage, WhatsApp si alte platforme de mesagerie independente.

Parteneriatul lui Emtek cu BlackBerry trebuia sa aduca serviciul in pas cu timpurile, dar unii spun ca versiunea pentru consumator a devenit plina de jocuri, canale si anunturi. BBMe nu are multe dintre caracteristicile mentionate, astfel incat consumatorii ar putea gasi o platforma mai buna de comunicare.