La inceputul acestei saptamani, un reditor din sub / r / webdev a postat un truc incredibil de simplu, care va permite sa blocati efectiv reclamele YouTube sa apara in timpul vizionarii. Trucul nu necesita niciun software, extensii sau chiar memorarea unui fel de sir lung de cod.

 

In schimb, trucul implica adaugarea unui singur caracter suplimentar la adresa video, un punct (.) dupa „.com” din URL. Cu alte cuvinte, in loc sa vizitati „youtube.com/watch?v=uK3jnIATgI4”, veti accesa „youtube.com./watch?v=uK3jnIATgI4”.

 

Aceasta schimbare rapida a adresei URL „sparge” pagina in anumite moduri, ceea ce are un efect secundar de a elimina majoritatea (sau chiar toate) reclamele. Aceasta include chiar si reclame video care va intrerup vizionarea. Trucul functioneaza atat pe desktop, cat si pe mobil (desi pentru mobil trebuie sa accesati versiunea desktop a paginii).

 

In esenta, punctul face ca sa nu existe niciun hostname match. Acest lucru duce la incarcarea continutului paginii, dar diverse aspecte conectate la pagina respectiva – cum ar fi reclamele – nu se pot incarca. Nu blocheaza doar anunturile YouTube, ci si lucruri precum cookie-urile si poate fi folosit chiar si pentru a raspandi paginile de plata ale site-urilor de stiri.

 

Acum, inainte de a va grabi sa incepeti sa vizionati sute de videoclipuri YouTube fara reclame, retineti ca anunturile sunt cele care genereaza venit pentru o multime de creatori pe care ii iubiti. Daca nu vizualizati anunturi, acestia nu vor fi platiti. Asadar, daca exista un creator care face lucrurile de care va bucurati cu adevarat, luati in considerare „suferinta” prin cateva anunturi pentru a va asigura ca vor continua sa creeze continut nou.