Vloggerul de jocuri Felix Kjellberg, aka PewDiePie, a depasit 100 de milioane de abonati pe YouTube.

 

Kjellberg, proprietarul canalului cu al doilea numar mai mare de abonati pe site-ul de partajare a videoclipurilor, a construit o legiune de fani cu comentariile sale despre jocuri „let’s play”, dar a atras si controverse.

 

YouTuber-ul suedez, in varsta de 29 de ani, a postat videoclipuri cu glume antisemite si imagini naziste si a fost imbratisat de figuri de extrema dreapta, inclusiv suspectul de impuscare al lui Christchurch, care i-a indemnat pe telespectatorii unui stream live al impuscaturilor in masa din Noua Zeelanda sa se aboneze la PewDiePie. In unul dintre videoclipurile lui Kjellberg, o pereche de barbati angajati de youtuber tineau un pancarta care spunea: „Moartea tuturor evreilor”.

 

Kjellberg a eliminat o parte din videoclipuri si a emis o declaratie recunoscand ca unele dintre glumele sale au fost „in cele din urma ofensatoare”. El a spus ca se simte „absolut dezgustat” ca presupusul criminal l-a mentionat.

 

Kjellberg a recomandat anterior un canal care contine referinte naziste in videoclipurile sale si, in timp ce a eliminat referinta la canal dupa o revolta, a clarificat mentiunile din videoclip, spunand: „Ati observat pastorirea unui pusti de 14 ani la propaganda nazista? Ai observat indoctrinarea imediata a 75 de milioane de copii? ”

 

La sfarsitul anului 2018, Kjellberg si-a indemnat adeptii sa se aboneze la canalul sau, dupa ce compania indiana de divertisment T-Series a inceput sa adune rapid sprijinul, stelele bollywoodiene adunand fanii pentru a ajuta la rasturnarea domniei de cinci ani a PewDiePie ca fiind canalul cu cei mai multi abonati de pe YouTube.

 

Milionarul YouTube „Mr Beast” a achizitionat actiuni de difuzare si anunturi radio pentru a-l sprijini Kjellberg in Carolina de Nord, in timp ce un o alta personalitate YouTube, Justin Roberts, a cumparat un panou publicitar in valoare de 1 milion USD (816.000 lire sterline) in Times Square, indemnand oamenii sa se aboneze la PewDiePie. Kjellberg insusi a facut o piesa rapida despre label in incercarea de a se mentine pe primul loc.

 

T-series, a carei popularitate a crescut o data cu accesul la internet in Asia de Sud, are acum aproape 110 milioane de abonati. Pentru context, Justin Bieber are 46 de milioane, Rihanna are peste 32 de milioane, iar Drake aproape 19 milioane.

 

Kjellberg este platit pentru a promova produsele de pe canalele sale, iar actorul Jack Black este printre cei cu care a concurat recent la jocul video Minecraft.

 

Pewdiepie, care s-a casatorit luni, nu a comentat inca realizarea. El a multumit unui sustinator proeminent pentru ca l-a laudat si a retusat o postare de pe YouTube spunand: „Ce luna sa sarbatoresc si sa-l felicit pe PewDiePie”.