Congresul MWC Barcelona 2020, cel mai important congres al producatorilor de tehnologie revolutionara, atrage de obicei 100.000 de reprezentanti de la companii de tehnologie, transportatori si guverne in Barcelona, ​​Spania. Dar nu si anul acesta. Asociatia GSM, un grup din domeniul industriei care organizeaza intalnirea, a declarat miercuri ca va anula congresul din acest an, cea mai recenta problema legata de situatia de urgenta mondiala pentru sanatate.

 

“GSMA a anulat MWC Barcelona 2020, deoarece ingrijorarea globala cu privire la focarul de coronavirus, problemele de calatorie si alte circumstante fac imposibila organizarea evenimentului de catre GSMA”, a spus organizatia.

 

Anularea este ultima lovitura a industriei tehnologice provocata de coronavirus, numit oficial COVID-19 de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Saptamana trecuta, Nikkei Asian Review a raportat ca guvernul Chinei blocheaza producatorul Foxconn de a redeschide fabricile, ceea ce poate intarzia productia de dispozitive de la mai multe companii, inclusiv Apple, Amazon si Huawei.

 

Peste 45.000 de cazuri de coronavirus au fost confirmate la nivel global, potrivit celui mai recent raport al OMS. Au fost descoperite cazuri de boala in 24 de tari, desi doar 441 din aceste cazuri sunt in afara Chinei. Numarul mortilor este acum mai mare de 1.100, inclusiv unul din Filipine.

 

Anularea MWC Barcelona 2020 vine in conditiile in care atentia industriei este concentrata pe cursa transportatorilor pentru modernizarea retelelor la 5G, urmatoarea generatie de wireless de mare viteza in timp ce guvernele se ocupa de presiunea guvernului american de a interzice echipamentele fabricate de gigantul chinez de telecomunicatii Huawei. Companii chineze precum Huawei, Motorola, Oppo, Xiaomi si ZTE, au fost asteptate sa aiba o prezenta mare la spectacol.

 

Stephen Mears, analist de cercetare la firma de consultanta Futuresource, spune ca, in termenul apropiat, anularea va fi o mare lovitura pentru eforturile de marketing ale industriei. Multe companii au planificat sa faca anunturi in timpul adunarii de la Barcelona. Samsung, Huawei, Sony si altii au fost asteptati sa lanseze produse noi. Printre vorbitorii principali la eveniment trebuiau sa se numere Thomas Kurian, CEO-ul Google Cloud, Steve Mollenkopf, CEO-ul Qualcomm si CEO-ul ViacomCBS, Bob Bakish.

 

Mai multe companii iesisera deja din expozitie, inclusiv Amazon, Ericsson, Facebook, Nokia, LG Electronics, Sony si ZTE. Unii planifica evenimente alternative. „In loc sa se intalneasca cu clientii si partile interesate la Barcelona, ​​Nokia intentioneaza sa mearga direct la clienti cu o serie de evenimente Nokia Live, care au ca scop prezentarea demo-urilor si lansarile programate pentru MWC”, a anuntat compania.

 

 

Pe masura ce focarul de coronavirus s-a raspandit, GSMA a declarat initial ca va interzice toate calatoriile din provincia Hubei , sa solicite vizitatorilor din China sa demonstreze ca nu au fost in China in ultimele 14 zile si sa participe la examene medicale.

 

 

GSMA organizeaza MWC Barcelona din 2006. Organizatia inca planifica alte evenimente, inclusiv Mobile World Congress Shanghai in iunie si iulie si Mobile World Congress Los Angeles in octombrie. Probabil ca acele evenimente vor capata mai multa importanta anul acesta, spune Mears, desi se asteapta ca Barcelona sa ramana importanta.