Este anul 2018 si oamenii se aduna in jurul unui telefon pentru a participa la runda zilnica de HQ Trivia, un joc trivia online in care jucatorii pot castiga bani reali.

 

Doi ani mai tarziu, HQ Trivia a intrat in faliment, prezentatorii sai beau si injura in timpul ultimei sale transmisiuni live.

 

Premiul final al jocului a fost de doar 5 dolari – iar acestia au iesit din buzunarul gazdei Matt Richards.

 

Premiul respectiv a fost impartit de 523 de spectatori.

 

In momentele de glorie ale aplicatiei HQ Trivia, premiile puteau ajunge la 300.000 de dolari, iar Dwayne ‘The Rock’ Johnson a fost unul dintre prezentatorii invitati in emisiunea de 15 minute.

 

HQ Trivia a fost liber sa descarce si sa joace gratuit. Un prezentator live punea 12 intrebari cu alegere multipla si oricine raspundea corect castiga o parte din fondul de premiere al jocului.

 

In timpul jocului era prezenta o discutie live, iar prezentatorii citeau mesaje de la jucatori in timpul transmisiilor zilnice.

 

Se estimeaza ca in februarie 2018, erau 2,3 milioane de oameni care jucau HQ Trivia in acelasi timp.

 

In timpul vietii sale, a oferit 6 milioane de dolari in premii.

 

Dar vineri, 14 februarie 2020, HQ Trivia si-a inchis portile, lasand 25 de angajati fara loc de munca dupa ce firma a ramas fara bani.

 

Investitorii si-au scos banii din aplicatie si un plan pentru un nou cumparator de salvare a companiei a cazut in ultima clipa.

 

Prezentatorii Matt Richards si Anna Roisman au fost beti in timpul emisiunii finale si nu si-au ascuns sentimentele de inchidere a aplicatiei.

 

“De ce ne oprim? Nu stiu. Intrebati investitorii nostri. Cred ca acestia au ramas fara bani”, a spus Matt in timpul emisiunii.

 

“Cineva sa ma angajeze! Sunt talentata”, a spus Anna.

 

Matt a spus ca a baut doua shot-uri de tequila, iar perechea a deschis o sticla uriasa de sampanie, pe care o pastrau pentru momentul cand aplicatia ar fi atins 3 milioane de jucatori.

 

In 2018, Sharon Carpenter a declarat pentru Newsbeat ca e de parere ca HQ Trivia si formatul sau sunt „viitorul televiziunii”.

 

“Este acelasi motiv pentru care oamenii adora televiziunea in direct, dar asta o poti lua cu tine oriunde ai fi”, a spus ea.

 

„Nu stii niciodata cum se va termina jocul – si cred ca din cauza asta exista acest element al fricii de a nu pierde”.

 

Aplicatia a fost fondata de Colin Kroll si Rus Yusupvo – persoanele care au fondat aplicatia de partajare video, acum defuncta, Vine.

 

“Nu am incetat niciodata sa experimentam cu tehnologia video”, a spus Rus pentru Newsbeat in 2018.

 

„Cu HQ Trivia am vrut sa ne desprindem de aceste forme de televiziune traditionala.

 

“Ne-am gandit ca daca putem ridica nivelurile de productie si sa transmitem live pe telefoanele oamenilor – si sa facem acel continut mai interactiv si mai social – ca am putea transforma acest lucru in ceva care poate fi folosit zilnic.”

 

Colin Kroll a fost gasit mort in apartamentul sau in decembrie 2018 din cauza unei supradoze cu droguri.