Sony a anuntat PlayStation 5 (PS5) intr-un eveniment online inainte de lansarea sa la sfarsitul acestui an.

 

In cadrul evenimentului preinregistrat, compania japoneza de tehnologie a dezvaluit doua versiuni ale consolei, un PS5 standard si PS5 Digital Edition, care pare sa nu aiba o unitate de disc.

 

De asemenea, Sony le-a aratat fanilor noul controler haptic al PS5, camera HD, casti wireless 3D cu impuls, telecomanda media si statie de incarcare duala.

 

Au trecut sapte ani de la lansarea PS4.

 

Unele dintre jocurile PS5 au fost deja anuntate, inclusiv Assassin’s Creed Valhalla, Fortnite si Destiny 2.

 

Altele includ Spider-Man: Miles Morales si un nou titlu Ratchet & Clank numit Rift Apart, in care duo-ul calatoreste prin diferite dimensiuni.

 

Evenimentul de lansare a aratat si trailere pentru Gran Turismo 7, Oddworld Soulstorm, Hitman 3, Resident Evil Village, Horizon: Forbidden West, Sackboy: A Big Adventure si NBA 2K21.

 

Grand Theft Auto va veni si pe PS5 cu versiuni „imbunatatite si extinse” ale lansarii Grand Theft Auto V si Grand Theft Auto Online in a doua jumatate a anului viitor.

 

PS5 va concura direct cu noua consola Xbox Seria X a Microsoft.

 

Jim Ryan, presedinte si director executiv al Sony Interactive Entertainment, a declarat: „Cu PlayStation 5, facem un salt semnificativ pentru a oferi o generatie cu adevarat noua de experiente transformatoare de joc, care vor redefini asteptarile pentru ceea ce pot fi jocurile.”

 

„Lumile vor fi mai bogate si mai frumoase, iti vor captiva simturile in moduri pe care nu le credeai posibile si le vei putea experimenta mult mai bine, datorita timpilor de incarcare extraordinari.”

 

“Prezentarea de astazi este doar o mica parte a ceea ce va veni in generatia urmatoare si vrem sa multumim comunitatii noastre pentru ca a dus aceasta calatorie pana la lansarea PS5 cu noi.”

 

Sony spune ca PS5 va fi lansat in aceasta iarna, dar nu a dezvaluit detalii despre preturi.