Autoritatea olandeza pentru Protectia Datelor (DPA) tocmai a anuntat ca va impune o amenda de 600.000 de euro pentru Uber si filiala sa olandeza Uber BV pentru incalcarea securitatii datelor din 2016. In acelasi timp, biroul britanic al comisiei de informatii (ICO) a amendat compania  cu 385.000 de euro (aproximativ 433.000 de euro) pentru aceeasi incalcare a datelor din 2016.

Compania a ascuns incalcarea din 2016 timp de peste un an, in care hackerii au obtinut acces la datele personale ale 57 de milioane de persoane din intreaga lume, cum ar fi numele, adresele de e-mail si numerele de telefon. Prin urmare, societatea nu a respectat legile care stipuleaza ca trebuie sa raporteze autoritatilor si persoanelor vizate incalcari ale datelor in termen de 72 de ore de la descoperirea incidentului.

In schimb, compania a platit hackerilor 100.000 de dolari pentru a sterge datele si pentru a nu se afla. ICO a spus ca Uber a aratat “ignorarea completa” a utilizatorilor si a declarat ca incalcarea a fost cauzata de “defectiuni de securitate care pot fi evitate”, potrivit Sky News.

Nu este inca clar daca cele doua autoritati de reglementare in materie de confidentialitate au lucrat impreuna, dar DPA olandeza si ICO au anuntat amenzile Uber la cateva momente una de cealalta.

Aceasta nu este prima data cand Uber a fost amendat pentru incalcarea datelor sale din 2016. In septembrie anul trecut, gigantul a fost fortat sa plateasca 148 milioane dolari in amenzi dupa o intelegere intr-un caz cu toate cele 50 de state impotriva companiei.