Marriott, care detine gigantul hotelier Starwood, a declarat ca a revizuit numarul clientilor afectati de incalcarea recenta a datelor sale de la 500 de milioane la “mai putin de 383 de milioane de clienti unici”.

 

Aceasta nu inseamna ca toate cele 383 de milioane de persoane sunt afectate,au declarat oficialii Marriott , dar gigantul hotelier nu poate oferi inca un numar precis de clienti ale caror date au fost furate.

 

Vestea proasta este ca oficialii au confirmat ca au fost furate mai mult de cinci milioane de numere de pasaport necriptate, in plus fata de cele peste 20 de milioane de numere de pasaport criptate.

 

Aceasta ar putea fi o problema, avand in vedere ca numarul de pasapoarte poate fi folosit pentru furtul de identitate si pentru savarsirea fraudei, dar este o baza de date care ramane extrem de valoroasa pentru agentiile de spionaj care pot utiliza informatiile pentru a detecta unde au ramas oficiali guvernamentali, diplomati si adversari – oferind o perspectiva asupra activitatilor clandestine.

 

Marriott a mai spus ca au fost luate 8,6 milioane de numere unice de carduri de plata, dar numai 354 000 de carduri au fost active si neexpirate in momentul incalcarii din septembrie.

 

Gigantul hotelier a spus ca nu are “dovezi” care sa arate ca hackerii au furat cheile necesare pentru decriptarea datelor, dar nu au spus cum a ajuns la aceasta concluzie.

 

Scaderea securitatii Starwood a devenit cea mai mare incalcare a datelor de anul trecut si ramane unul dintre cele mai daunatoare incidente de hacking din memoria recenta.


Compania a declarat ca continutul datelor furate a fost din baza de date rezervata clientilor Starwood, pe care le-a achizitionat atunci cand a cumparat Starwood si cele 1200 de proprietati in 2016 pentru 13 miliarde de dolari.

 

Marriott a declarat in actualizarea de vineri ca a “terminat eliminarea” din baza de date de rezervare a Starwood si acum ruleaza rezervari de oaspeti prin baza sa de date Marriott, care nu a fost afectata de incalcare.