Cel mai recent scam care vizeaza utilizatorii de dispozitive Apple este deosebit de ingenios, aparand ca un apel de la numarul real de telefon al companiei, potrivit unui cercetator de securitate cunoscut.

 

 

Cei afectati primesc un mesaj de la un robodialer care sustine ca ID-ul lor online a fost compromis, a explicat Brian Krebs vineri. iOS afiseaza apelantul ca “Apple Inc.” si numarul de telefon 1-800-MY-APPLE, la fel ca AppleCare. De fapt, persoanele care au fost recent in contact cu adevaratul AppleCare vor vedea apelurile inselatoare listate in aceeasi istorie.

 

O persoana vizata de scam, CEO-ul Global Cyber ​​Risk Jody Westby, a sunat numarul “1-866” mentionat in mesaj, lovindu-se mai intai un sistem automat, dar apoi o persoana reala, care l-a pus in cele din urma pe Westby in asteptare inainte de deconectare.

 

Inainte de acel apel, Westby a luat legatura cu un reprezentant AppleCare, care a confirmat ca apelul original a fost un fals.

 

Krebs sugereaza ca, asa cum se intampla in majoritatea incidentelor de phishing, escrocii urmaresc sa ii convinga pe oameni sa predea detalii personale sau sa primeasca plati directe pentru serviciile fictive.

In timp ce blocarea robodialerului nu este o optiune pentru persoanele care au nevoie sa vorbeasca cu Apple, inselatoria ar trebui totusi sa fie usor de detectat, deoarece Apple nu isi suna clientii care au nevoie de asistenta direct si numarul de reply din mesaj nu este asociat cu compania.