A aparut iOS 12, cel mai nou sistem de operare mobil al Apple.

Noul software vine cu o serie de noi setari de securitate si confidentialitate despre care ai auzit, cel mai probabil, deja. Iata ce ar trebui sa faci pentru a profita de noile aplicatii si pentru a-ti securiza dispozitivul.

 

  1. Porneste Modul de Restrictionare USB pentru a diminua sansele ca telefonul tau sa fie spart de hackeri

 

Aceasta noua caracteristica, destul de rar intalnita, impiedica alte dispozitive, precum cablurile USB si castile, sa se conecteze la telefonul tau daca nu a fost deblocat in ultima ora. Aceasta masura impiedica atat politia cat si hackerii sa iti acceseze datele fara a avea nevoie de parola.

 

Mergi in Setari -> Touch ID si Parola, si introdu parola. Asigura-te ca optiunea Accesorii USB este oprita.

 

  1. Asigura-te ca actualizarea automata a software-ului in iOS 12 este pornita

 

Cu fiecare actualizare a sistemului de operare, sunt introduse o serie de imbunatatiri in ceea ce priveste securitatea, pentru a preveni furtul de date. Cat de des iti actualizezi software-ul de pe telefon? Multi dintre noi nu se deranjeaza, in afara cazului in care update-ul este unul foarte important. Cu aceasta noua optiune, Iphone-ul tau se va actualiza automat, ajutandu-te sa economisesti timp. Ai grija ca optiunea sa fie pornita: Setari -> General -> Actualizare Software -> Porneste Actualizari Automate.

 

  1. Alege o parola puternica pentru dispozitivul tau

 

iOS 12 a adus multe imbunatatiri setarii de parole in ultimii ani. Singura optiune pe care o aveam inainte era un cod de patru cifre, care acum a ajuns la sase cifre. Astfel a devenit mult mai dificil sa treci de sistemul de securitate folosind metoda ciocanului, care presupune incercarea fiecarei combinatii posibile.

 

Stiai, insa, ca poti alege sa setezi un cod format din numere, care sa aiba orice dimensiuni? 8 numere, 12 numere, chiar si mai multe.

 

Setari-> Touch IS si Parole -> Introdu Parola -> Schimba parola -> Alege Cod numeric personalizat.

 

  1. Alege autentificarea in doi factori

 

Autentificarea in doi factori este cea mai buna metoda de a-ti securiza contul. Daca cineva reuseste sa iti fure parola, nu-ti vor putea accesa contul fara telefonul tau. Pana acum, autentificarea in doi factori a fost dificila si enervanta, insa iOS 12 vine cu o optiune care completeaza automat codul, asa ca nu mai exista nicio scuza sa nu o folosesti.

 

Cand vei trece prin setarile initiale, iPhone-ul tau te va intreba daca vrei sa activezi autentificarea in doi factori. Daca nu ai facut acest lucru de la inceput, poti merge in Setari -> Parole si Securitate -> Porneste autentificarea in doi factori, iar apoi este sufficient sa urmezi instructiunile.

 

  1. Schimba parolele pe care le-ai mai folosit in trecut

 

iOS 12 vine si cu optiunea de a-ti evalua parolele. Daca detecteaza ca ai folosit aceeasi parola pe mai multe site-uri, te va avertiza si te va sfatui sa o schimbi. Aceasta masura previna atacurile care vizeaza parolele refolosite, pe care hackerii le folosesc pentru a se loga in numele tau pe mai multe site-uri si servicii.

 

Mergi in Setari->Parole si Conturi->Parole salvate->Introdu parola telefonului. Vei vedea un mic semn de exclamare langa fiecare cont care recunoaste o parola refolosita. Apasa Schimba Parola pe Website, si problema este rezolvata.

 

Preluat de pe TechCrunch