O bresa de securitate a dezvaluit cat de atent sunt supravegheati rezidentii Uighur din China

Bresele de securitate sunt groaznice, dar o astfel de problema recenta a pus in lumina nivelul de supravheghere la care s-a ajuns in China.

Cercetatorul in securitate Victor Gevers a descoperit ca firma de recunoastere faciala SenseNets a lasat o baza de date expusa, dezvaluind faptul ca urmareste mai mult de 2.5 milioane de oameni in provincia de vest Xinjiang, unde sunt asezati musulmanii Uighur.

Compania detinea date personale, cum ar fi numele si numerele de identificare, precum si date legate de locatie. Sistemul avea 6.7 milioane de adrese, stranse in 24 de ore.

Aceste date au fost expuse timp de luni de zile.

SenseNets nu a comentat dezvaluirile, insa a securizat baza de date cu probleme.

Gevers nu a stiut ce va gasi atunci cand a exploatat vulnerabilitatea, si spune ca regreta miscarea.

Desi nu exista nicio concluzie definitiva privind rolul SenseNets in aceasta poveste, zvonurile spun ca firma ajuta guvernul din China sa reduca la tacere exprimarile religioase si rebeliunile politice.

Colectarea de date este grava, dar ce este si mai ingrijorator este securitatea slaba din jurul acesteia. Hackerii ar fi putut sa profite de aceasta bresa pentru a comite frauda si alte crime.

Situatia expune principala problema in ceea ce priveste supravegherea in masa. Chiar daca oficialii nu folosesc datele in mod necorespunzator, devine tentant pentru hackeri sa gaseasca slabiciuni in bazele de date.

 

Articol preluat de pe engadget.com