Un server de cloud apartinand companiei Microsoft gazduia datele personale ale 80 de milioane de persoane din SUA, inclusiv numele complet , adresele fizice si datele de nastere.

 

O pereche de cercetatori de securitate israelieni declara ca au descoperit baza de date neprotejata in timp ce lucrau la un proiect de cartografiere web cu site-ul de recenzii VPN vpnMentor. In plus fata de nume si adrese, baza de date de 24 GB a stocat, de asemenea, informatii codificate despre sexul persoanei, starea civila, nivelurile de venit si daca au fost proprietari de case.

 

Cine detinea datele de pe server nu este inca stiut. Fiecare inregistrare a fost insotita de o intrare “member_code” si “score”.

 

“Aceasta baza de date deschisa este o mina de aur pentru hotii de identitate si alti atacatori”, a spus vpnMentor. De exemplu, informatiile ar putea ajuta hackerii sa vizeze oamenii bogati sau pe baza varstei.

 

Dar inainte de a va speria, nu este clar cat de exacte sunt toate informatiile din baza de date sau daca a fost gasita de hackeri. Exista, de asemenea, o cantitate uluitoare de date deja disponibile pentru toata lumea in cautarea Google, paginile Whitepages, mass-media sociale si serviciile de cautare de persoane.

 

Vestea buna este ca serverul a fost scos din accesul public. “Am notificat proprietarul bazei de date si luam masurile necesare pentru a ajuta clientul sa elimine datele pana cand poate fi asigurat in mod corespunzator”, a declarat Microsoft . Cu toate acestea, a refuzat sa numeasca clientul.

 

Incidentul este un alt exemplu tulburatoare pentru cineva care nu a reusit sa securizeze un server online care contine informatii despre milioane de oameni.