Vesti proaste pentru utilizatorii serviciilor de email Microsoft cum ar fi Outlook, Hotmail si MSN – mai multi detinatori de crypto, afectati de un hack recent, sustin ca hackerii responsabili au furat fondurile detinute, a relatat publicatia Motherboard.

 

O victima a pretins pe un forum olandez ca a pierdut putin peste 1 bitcoin (BTC) sau aproape 5.400 de dolari , cand hackerii i-au folosit contul de email Microsoft pentru a reseta parola si au accesat contul sau Kraken pe 31 martie. Mai multi utilizatori Reddit au atestat experiente similare.

 

Potrivit Microsoft, incalcarea initiala a avut loc intre 1 ianuarie si 28 martie al acestui an, desi, potrivit altora, s-ar fi putut prelungi timp de sase luni. Hackerii au ajuns initial la e-mailuri printr-un cont de agent de asistenta Microsoft.

 

Declaratia initiala de e-mail a Microsoft catre utilizatorii afectati le-a asigurat ca hackerii au accesat metadatele de e-mail cum ar fi persoanele de contact, “dar nu continutul e-mailurilor sau atasamentelor”.

 

Doua zile mai tarziu, rapoartele s-au aratat ca hackerii au putut cu adevarat sa citeasca continutul e-mailului.

 

Microsoft nu a raspuns inca la ultima escaladare a acestei incalcari a securitatii.

 

Acest lucru vine la doar o saptamana dupa ce un raport al evaluatorilor independenti de securitate a relatat despre un “hot blockchain”, care a furat milioane de ethereum, ghicind chei private slabe, precum si refuzul continuu al lui Coinbene ca a pierdut peste 100 de milioane de dolari dupa un hack in martie.