KFC a inceput sa exploreze beneficiile tehnologiei in ultima vreme. Compania, cunoscuta pentru meniul sau pe baza de pui, s-a aventurat in tehnologii mai serioase si de fapt mai practice, printre care una care i-ar putea salva afacerea in cazul in care ar exista o insuficienta severa de pui. Planul sau de backup priveste dincolo de carne si implica practic imprimarea 3D a urmatoarei portii de nuggets de pui.
Da, KFC vrea sa imprime mancare 3D, desi termenul formal pe care il foloseste este bioprinting 3D. Desigur, tiparirea comestibila cu imprimarea 3D nu este nimic nou, asa cum am vazut in primele zile ale imprimarii 3D cu bomboane de ciocolata si cofetarie. Parteneriatul KFC cu compania rusa 3D Bioprinting Solutions depaseste totusi simpla sarcina de incalzire a ingredientelor pentru a le tipari in diferite forme.
Aceasta metoda particulara implica ceea ce suna aproape ca o arta arcana de a combina celulele de pui si materialul vegetal pentru a reproduce gustul si textura carnii de pui. In timp ce 3D Bioprinting va oferi tehnologia si echipamentele, contributia KFC va fi cea a ingredientelor, in special amestecul secret de condimente care a facut din KFC o icoana in industria fast-food.
Beneficiile economice, de mediu si etice ale unui astfel de proces nu pot fi ignorate. Niciun pui nu va fi ranit in proces, iar biomeat-ul promite aceleasi substante nutritive si microelemente ca cel original, dar fara aditivii pe care carnea animala le obtine din agricultura traditionala si cresterea animalelor.
Cresterea carnii din celule presupune un impact mai mic asupra mediului si reduce consumul de energie la jumatate.
Desigur, succesul sau depinde de abilitatea celor doua companii sa recreeze fidel gustul si textura produsului original. Clientii din Moscova vor fi primii care vor testa aceasta teorie cand produsul final va fi gata pana in toamna acestui an.