In cazul in care nu obisnuiesti sa te joci ore intregi in fiecare zi pe laptop, desktop sau consola, probabil nu stiai de competitiile de esports pana in momentul in care pandemia de coronavirus a oprit majoritatea competitiilor sportive. In perioada de carantina, posturile TV cu profil sportiv au difuzat meciuri in reluare, dar si competitii de esports. FIFA 20 a fost doar unul dintre jocurile care s-au bucurat de televizare in aceasta perioada.

Pe langa televiziunile care si-au indreptat atentia catre sporturile electronice, platformele de pariuri online au introdus in oferta cat mai multe competitii de acest gen. Astfel, pe site-ul Get’sBet.ro poti gasi cele mai importante evenimente de League of Legends, Counter Strike: GO, Dota 2, Starcraft 2, Warcraft 3, Valorant sau King of Glory.

Pe langa mentinerea interesului comunitatii de pariori si diversificarea ofertei, includerea evenimentelor de esports in portofoliul de pariuri online a adus cu sine si atentia comunitatii de gameri asupra platformelor de pariuri online.

Era o vreme cand singura modalitate de a concura cu cineva la un joc video implica folosirea aceluiasi sistem. Internetul, insa, a facut posibil modul “multiplayer”, astfel incat astazi te poti intrece cu orice jucator din orice colt al lumii.

Conform analizelor, mai mult de un miliard de persoane iau parte la lumea gamingului virtual intr-un mod sau altul. Evident, nu toate aceste persoane joaca moduri sau jocuri multiplayer, intrucat foarte multi inca se mai bucura de experienta clasica a unui single player, insa nu exista dubiu ca jocul impotriva adversarilor reali este preferat de foarte multi.

Cei mai multi jucatori desfasoara aceasta activitate chiar si cateva ore pe zi pentru divertismentul de care au parte. Chiar daca se inscriu in competitii si turnee organizate la scara mica, o fac pentru distractie. Desi chiar si aceste mici competitii sunt catalogate ca esports, termenul se refera, in general, la scena profesionistilor din domeniul jocurilor.

Poate fi surprinzator pentru unele persoane sa afle ca exista foarte multi jucatori profesionisti de jocuri video, astfel incat scena profesionista de esports este uriasa. Daca ai jucat vreodata un joc pe laptop sau pe telefon impotriva altor persoane, deja stii ca aceasta activitate poate fi destul de competitiva. Scena profesionista de esports, insa, este la un cu totul alt nivel.

Cele mai importante competitii de-a lungul anului ofera premii in valoare de milioane de dolari jucatorilor si echipelor implicate, fapt ce face ca increderea site-urilor de pariuri online in fenomenul de gaming sa fie foarte mare. Aceste competitii nu atrag numai audiente live, ci si milioane de telespectatori prin transmisiuni in direct pe YouTube, Twitch.tv sau chiar marile televiziuni sportive.

Printre cele mai populare jocuri din esports se regasesc:

– Battlefield;

– Call of Duty;

– Counter-Strike: Global Offensive;

– Dota 2;

– FIFA;

– Halo;

– Hearthstone: Heroes of Warcraft;

– Heroes of the Storm;

– League of Legends;

– Overwatch;

– PUBG;

– Rocket League;

– Smite;

– Starcraft 2;

– Street Fighter;

– Super Smash Bros;

– World of Tanks.

Multe dintre aceste jocuri au propriile ligi, campionate si competitii anuale, in vreme ce altele sunt parte a unor evenimente internationale ce cuprind intreaga lume a gamingului profesionist. Daca esti pasionat de jocuri video si vrei sa profiti de ofertele site-urilor de pariuri online, cel mai bine este sa te documentezi inainte de a alege echipa sau jucatorul pe care sa plasezi miza.

Pentru a-ti fi mai usor sa intelegi fenomenul si sa pariezi in cunostinta de cauza, platformele de pariuri online iti pun la dispozitie analize si statitici amanuntite ale fiecarei competitii de esports si ale fiecarei echipe.