Riot si-a dat seama ca a venit momentul sa scoata mult asteptatul Valorant din versiunea beta intr-o versiune completa astazi, chiar daca alte companii de jocuri precum Sony si Activision au intarziat lansarile datorita protestelor in SUA.

 

Jocul a fost in versiune beta de ceva vreme si in acest timp a adunat o audienta masiva pe Twitch, cat mai multi streameri si profesionisti de top alegandu-l in detrimentul concurentilor precum Overwatch si CS:GO.

 

 

Astazi, jocul este live pentru toata lumea, nu sunt necesare coduri si, spre deosebire de Overwatch, este gratuit. Valorant va castiga bani din vanzarea de skin-uri si alte articole cosmetice, asa cum este traditional pentru jocurile de genul acesta, dar va face acest lucru fara costuri anticipate.

 

Patch-ul „de lansare” 1.0 final al jocului contine cateva actualizari semnificative de la versiunea beta, si anume introducerea unui personaj cu totul nou, Reyna, al carui kit se invarte in jurul obtinerii killuri pentru a-si imbunatati abilitatile speciale. Exista, de asemenea, o noua harta, Ascent si un nou mod, Spike Rush, menit sa faca jocul mai rapid.

 

In continuare Valorant domina Twitch cu 211.000 de telespectatori, atragand streameri de top chiar si in primele ore ale diminetii. Jocul numarul doi de pe Twitch? Acesta ar fi League of Legends, campionul mereu prezent, iar Riot are acum doua jocuri performante in lista lor in loc de unul. Si mai multe vin.

 

Pentru a obtine Valorant, veti avea nevoie launcher-ul propriu Riot pe PC, fara lansare Steam sau Epic Store. Pentru a descarca jocul, accesati acest link aici, obtineti launcher-ul daca nu il aveti, inregistrati-va, conectati-va, incepeti sa jucati.

Magazinul premium din Valorant ofera la momentul actual doar skinuri de arme, intrucat skinuri de caractere nu sunt inca in joc, desi exista „carti de caractere”. Pachetul prezentat are o multime de skinuri si alte articole pentru aproximativ 70 USD. Battle pass este unul mai traditional de 10 dolari, dar are doar 50 de rank-uri comparativ cu 100 standard in majoritatea celorlalte jocuri si, din nou, nu are skinuri de personaje. Ca CS:GO, se pare ca accentul este pus pe skinul armei.