Compania de jocuri 100 Thieves a construit cea mai mare cladire de eSports din Statele Unite. Situat in Culver City, Los Angeles, ansamblul de 15.000 de metri patrati, are o sala de masinute arcade si teren de baschet in aer liber, dar are, de asemenea, sali de antrenament destinate jocurilor video profesionale.

 

Jack Dorsey, CEO Twitter si Square, au fost prezenti miercuri pentru o ceremonie inaugurare a cladirii. Aplicatia Square Cash este unul dintre sponsorii cladirii.

 

100 Thieves, care a fost fondata in 2017, este cunoscuta mai ales pentru vanzarea articolelor de imbracaminte si pentru streameri „Fortnite” faimosi si jucatori profesionisti care concureaza in jocuri precum „League of Legends” si „Counter-Strike: Global Offensive”.

 

Noua cladire are camere dedicate jocurilor, inclusiv o camera „Fortnite”, o camera „League of Legends” si o camera „CS: GO”. Camerele sunt amenajate cu scaune de jocuri care costa sute de dolari fiecare si platforme de jocuri pentru computer.

 

Noua cladire, supranumita „100 Thieves Cash App Compound” dupa sponsorul sau, a durat aproximativ noua luni pana la finalizare. Vecinii includ Nike LA si Beats Electronics. Robinson a spus ca magazinul de imbracaminte va fi deschis publicului de cateva ori pe an, cand 100 Thieves lanseaza haine noi. Este conceput cu un layout open-office, astfel incat trecatorii sa poata vedea statiile de lucru ale creatorilor de continut.

 

“De la stereotipurile de a avea copii in subsoluri sau de modul in care gamerii sunt perceputi ca tocilari pana la a vedea in ce s-au transformat [jocurile competitive], este o onoare sa participi la astfel de competitii. Cand toata lumea vede marea dezvaluire astazi, vor fi cu adevarat impresionati, , a declarat pentru CNN Business Jack “CouRage” Dunlop, un popular streamer Fortnite care lucreaz cu 100 Thieves.

 

Dezvaluirea cladirii fastuoase, arata pe ce ai cheltuit 100 Thieves investitiile atunci cand au refuzat sa participe la Call of Duty League, o franciza scumpa care are primul sau meci in acest weekend.

 

In august anul trecut, CEO-ul Matt Haag a anuntat ca 100 Thieves nu isi permit sa participe la liga si „toata lumea din intreaga companie este suparata”.

 

“Sa facem o investitie atat de costisitoare in Call of Duty ar putea periclita tot ceea ce aceasta companie a construit in ultimul an si jumatate. Este un risc pe care nu il putem asuma acum”, spuse Haag. “Pentru a face un angajament financiar atat de mare, incat acest lucru nu este posibil pentru noi chiar acum … Sunt doar amarat.”

 

La vremea respectiva, anuntul a atras atentia observatorilor din industrie, care au mentionat ca Haag este un fost jucator profesionist „Call of Duty”, cu legaturi puternice cu franciza si compania a anuntat in iulie ca a strans 35 de milioane de dolari suplimentari.

 

Presedintele 100 Thieves, John Robinson, a declarat pentru CNN Business, compania a lucrat la construirea instalatiei sportive in timp ce a urmarit Call of Duty League, dar „a decis in cele din urma ca liga Call of Duty nu a fost potrivita pentru noi”.

 

Echipele au trebuit sa plateasca 25 de milioane de dolari pentru a se alatura Call of Duty League, a raportat ESPN in martie trecuta. Comisarul Call of Duty League, Johanna Faries, a refuzat sa comenteze economia, dar a spus ca „a fost extraordinar cat de multa cerere a fost pentru francizare in primul sezon”.

 

Faries a declarat pentru CNN Business in ianuarie: „Toti cei care au facut parte din grupul nostru de proprietate inteleg clar viziunea asupra afacerii”.

 

100 Thieves a strans 60 de milioane de dolari in finantare de la investitori, inclusiv de la rapperul Drake si co-CEO al Salesforce, Marc Benioff. “Este frumos sa avem o investitie atat de semnificativa in spatele nostru, dar cu siguranta nu cheltuim banii fara a pune in balanta beneficiile”, a spus Robinson.

 

“Nu suntem inca profitabili”, a spus el. „Ne apropiem insa si este cu siguranta in viitorul apropiat pentru noi”.