Sa te joci Dragon Ball Z Kakarot este ca si cum ai privi un vechi episod din Dragon Ball Z in sine. Este plin de emotie si nostalgie.

 

In cele din urma, a reusit sa ma castige, dar doar pentru ca aveam deja afinitate cu materialul sursa. Pentru toti ceilalti, acest joc anime probabil nu ii va converti.

 

Exista doua elemente majore in joc in aceasta poveste single player: actiunea pura (caracteristic pentru Bandai Namco) si explorarea. Aceasta din urma parte este impanzita cu elemente RPG, multe dintre ele fiind in cele din urma inutile.

 

In Dragon Ball Z Kakarot exista cateva elemente care sunt in plus, adaugate pentru a extinde durata jocului pana la aproximativ 40 de ore. Daca iubesti acest univers si te agati de el, probabil vei fi capabil sa accepti unele dintre aspectele mai importante ale influentei RPG. Puteti vedea cu usurinta de unde s-au inspirat CyberConnect2: exista mecanica „bonus alimentar temporar” inspirata din Monster Hunter, camping JRPG si chiar „relationship building” de tip Persona, care seamana mai mult cu o grila care va creste putin statisticile.

 

O parte din joc pare superficial, in timp ce alte portiuni sunt pline de viata. Fiecare NPC arata de parca a fost proiectat de renumitul artist Akira Toriyama, adaugand caracter acestei lumi stralucitoare. Pescuitul, in timp ce este extrem de simplist, va oferi un peste demon gigantic, ca o recompensa de top.

 

Spre deosebire de portiunile de meniu, partile de explorare m-au determinat sa trec de cele mai multe ori. Sigur ca este jucaus, mai ales Z Orbs-uri asemanatoare cu Crackdown (pe care le gasesti la intamplare pietruite despre lume si acorda bonusuri atunci cand sunt colectate in masa). Dar intr-un univers in care oamenii se transforma in ape-barbati atunci cand sunt martorii unei luni pline si pot reveni la viata dupa ce au primit o dorinta de la un dragon legendar: se potriveste. A zbura fara rost este distractiv si asta conteaza mult.

 

Actiunea lui Dragon Ball Z Kakarot este similara. Treaba ta este sa pazesti sau sa te feresti defensiv (de asemenea, sa folosesti Ki, sau supermetru, pentru a declansa un tablou de teleportare instantaneu) si sa te lupti cu instrumentele tale de corp si corpuri – acestea din urma pot fi la fel de mici ca o singura explozie sau o gigant super Ki-drenant super. Combatul este cinematic in mod corespunzator, ocazional izbucnind prin munti sau trantind dusmani in cratere atunci cand apare situatia, intensificata de vizualurile de tip anime, la care CyberConnect2 este atat de bun. Poate fi de baza, mai ales devreme, cand abilitatile si membrii dvs. de partid sunt limitati

 

Si avand in vedere ca luptati impotriva AI-ului pe tot parcursul jocului, acesta poate fi, de asemenea, jucat, fara optiunea de a glisa dificultatea in sus (sau in jos, pentru asta). Luptele sunt daruitoare, unele dintre cele mai iconice atacuri din istoria seriei au scazut ca slobberknockers, iar altele se simt ca „inainte de a incepe” derapaje. Cateva dintre momentele mai „cinematografice” isi pot depasi bun venit atunci cand apar de mai multe ori pana la punctul „bine, il intelegem”. CyberConnect2 s-ar putea inspira din superspetiile de disperare ale lui Azure Striker Gunvolt care declanseaza o singura data pentru un efect dramatic.

 

Cred ca unde Dragon Ball Z Kakarot are dreptate este acea ardere lenta a puterii. La fel ca spectacolul, Goku este prezentat cu cote insurmontabile, doar pentru a le depasi in cele din urma printr-un ajutor din partea prietenilor sai (semnificati prin atacuri de asistenta) sau printr-o abilitate noua (care se traduce intr-un nou mecanic de joc). Povestea DBZ este favorabila unei fantezii puterii de joc de moda veche, desi nimeni nu a reusit cu adevarat sa atinga un echilibru deosebit.

 

Kakarot, pentru prima data dupa ceva timp, flirteaza cu el. Concentrarea pe o multime de momente minunate cu cheie joasa, cum ar fi Ordealul lui Goku este o miscare inteligenta. Dar dintr-o perspectiva macro, Kakarot are inca 40 de ore si este plin de o multime de momente care nu se simt castigate de dragul captusirii. Chiar trebuie sa fiti in mentalitatea potrivita pentru a va juca fara sa faceti pauze lungi.

 

Dragon Ball Z Kakarot nu este jocul anime care sa puna capat tuturor jocurilor anime. Nu-i va converti pe cei care nu sunt credinciosi sau la bordul lor in acest univers clasic vechi de zeci de ani. Chiar si ca cineva care inca urmareste DBZ, poate fi grabit uneori … dar sucul este cel mai mult in valoare.