Review The Division 2 – Odata cu evolutia primului joc de tip shooter-looter, The Division, Ubisoft a invatat o gramada de lucruri, pe care apoi le-a transpus in joc, maximizandu-i potentialul si crescand numarul de admiratori.

Insa, tranzitia de la un serviciu live in toata regula, catre o continuare este un drum anevois, cu multe obstacole, la fel cum si Bungie Software a intampinat cu jocul sau, Destiny 2. The Division 2 putem spune ca a depasit aceste obstacole, si reuseste sa aduca o bogatie de continut care ar trebui sa tina jucatorii interesati de joc, mult dupa ce au terminat modul campanie.

 

 

Review The Division 2 – Schimbari in bine

 

Jocul original The Division a avut un ritm mai lent, insa lucrurile stau altfel in continuarea despre care vorbim – timpul de reactie, in care trebuie sa omori inamicii, este mult mai scurt, cei care alearga spre tine de multe ori sunt drogati cu stimulente si astfel, sunt mai greu de doborat, iar inamicii mari au armuri care trebuie sparte inainte sa ii putem lovi suficient de puternic pentru a-i omori. Varietatea mare de inamici creaza un strat strategic ce va tine luptele interesante, pana la finalul jocului.

Vom avea un sentiment de satisfactie atunci cand o tureta bine plasata va secera valuri intregi de inamici, sau cand o impuscatura bine plasata va face un inamic sinucigas sa explodeze, omorand si alti inamici din jurul sau. Punctele slabe, care se regasesc si in acest joc, ca si in primul, ar fi atacurile de aproape slab potentate, sistemul prea complex de aruncare a grenadelor, si cel ciudat pentru a te pune la adapost.

Spre exemplu, daca te apleci din spatele obiectului dupa care esti ascuns pentru a vedea, risti sa iesi din ascunzatoare si sa fii expus la focul inamicilor.

Luptele sunt bine redate, gratie fantasticului design al misiunilor conceput de Ubisoft.

 

Review The Division 2 – Locatii

 

Personajul vedeta din The Division 2 este chiar orasul Washington, D.C. Jocul te poarta prin atatea obiective istorice, muzee si destinatii populare din oras, incat singurul lucru care lipseste este traseul cu autobuzul pentru a vedea obiectivele turistice.

Ne-am luptat in Sua Capitol, am distrus hoarde intregi de inamici, de jur imprejurul Monumentului din Washington, si ne-am aventurat prin atatea muzee, incat am inceput sa percepem jocul ca fiind turism cu arme. Bataliile sunt cel mai bine de jucat impreuna cu o echipa coordonata, compusa din patru agenti, insa si o abordare solo este viabila, daca te misti si actionezi in mod deliberat.

 

Versiunea Ubisoft a orasului Washington, D.C. este intesata cu un fir narativ bogat in elemente de mediu, si povesteste despre o natiune sfarmata, insa, daca privim mai indeaproape, povestea este mai complexa de atat.

 

Review The Division 2 – Intriga

 

Stim deja din primul joc, despre faptul ca organizatia Green Poison a ravasit Washington-ul si orasul New York, si ca multiple factiuni se lupta pentru obtinerea puterii, in haosul creat.

 

Insa, Ubisoft nu exploreaza cum a ajuns o natione care era un standard stralucitor al democratiei sa fie un desert distopic, in doar sapte luni de zile. Orice poveste secundara oferita de joc este mai mult legata de meniurile despre found- footage, mai degraba decat sa fie transformata, intr-o maniera coeziva, intr-o intriga.

 

Poate ca intriga jocului The Division 2 nu te va tine captivat, insa lucrurile pe care jocul se focuseaza o vor face in mod sigur. Jocul pune accent pe skill-uri, pe armament si pe armuri in orice situatie, si orice actiune ai intreprinde, si vei gasi ca ai la dispozitie mai multe moduri pentru a imbunatatii situatia din capitala.

 

Ducerea la bun sfarsit a misiunilor iti va upgrada baza principala de operatiuni, care este Casa Alba. Civilli care sunt prinsi la mijloc in luptele ce se desfasoara, isi duc existenta in asezari micute, care pot fi de asemenea upgradate. Privind cum acestia se aduna si se unesc, incepand reconstructia maretiei natiuni, este unul dintre cele mai bune aspecte ale jocului.

 

 

Review The Division 2 – Upgrade-uri si echipamente

 

Asamblarea unei game optime de echipamente, toate cu bonusuri puternice, este un lucru esential chiar si dincolo de modul campanie. Donarea echipamentului in plus pe care il detii pentru upgradarea asezarilor, iti va aduce planuri importante pentru a crea atasamente cheie pentru armele tale, pentru noi recompense, dar si pentru o gramada de experienta castigata.

 

Echipamentul nefolosit pe care nu il donezi poate fi dezmembrat pentru piese, sau vandut. Magazinele nu ofera multa valoare pe acesta, in afara poate de preturi mai bune la achizitiile ulterioare, insa va trebui sa cheltuiesti bani pentru a construi sau recalibra arme si echipamente, asa ca valuta din joc are inca un rol vital.

 

Atunci cand vei ajunge la nivelul maxim al personajului si vei termina misiunile din povestea principala, Ubisoft iti va aduce o surpriza, introducand o noua factiune periculoasa. The Black Tusk – pentru ca asa se numeste – va strica o mare parte din munca depusa de tine pana in acel moment, si va cuceri cladiri critice, lucru care la inceput te va dezamagi, avand in vedere cat ai muncit sa capturezi acele puncte de control. In mod placut, insa, Ubisoft schimba reluarea misiunilor si iti atribuie noi obiective, iar noii inamicii teribili iti vor aduce lupte provocatoare si interesante.

 

Vei avea destule de facut in aceasta bucla de repetare de la sfarsitul jocului, inclusiv trei noi cai de progresie specializata a armelor, noi proiecte si misiuni secundare, recompense de clan si sarcini zilnice/saptamanale, toate alipindu-se in mod armonios cu obiectivul tau principal de a maximiza scorul echipamentului tau.

 

 

Review The Division 2 – Partea de final

 

Partea de final a jocului va aduce un moment prielnic pentru a explora Zona Intunecata, regiunea periculoasa unde inamicii sunt mai formidabili, echipamentele sunt mai bune, iar jucatorii pot intoarce armele unii impotriva celorlalti. Pentru a tine lucrurile corecte si pentru a atrage cat mai multi jucatori sa incerce incursiunea in aceasta Zona Intunecata, Ubisoft a egalizat stats-urile armelor, si a impartit terenul de joc in trei sectoare mai mici.

 

Aceasta egalizare este menita sa balanseze sansele, un lucru de apreciat, insa intalnirile cu jucatorii oponenti sunt destul de rare. Ubisoft a inclus in joc si cateva moduri competitive jucator contra jucator, insa acestea par, cel putin in acest moment, mai mult niste experimente, decat experiente.

 

Lumile complexe au o gramada de piese mobile, asa ca problemele tehnice sunt inevitabile. Desi jocul este in mare parte stabil, exista cateva probleme care trebuiesc rezolvate. Modul in care jucatorii de diferite nivele sunt imperecheati in echipe, are nevoie de recalibrare, deoarece, jucatorii de nivel mic desi sunt capabili sa faca damage considerabil, nu au armuri echilibrate corect, de mult ori acestia fiind doborati dintr-o singura lovitura.

 

Skill-urile precum turetele sau dronele se pot dezactiva uneori, fara motiv, lucru destul de neplacut, mai ales in toiul luptelor frenetice. Am intalnit si cateva crash-uri ale jocului in timpul misiunilor lungi din fortarete, insa serverele au salvat si am revenit de fiecare data din aceasi pozitie.

 

Review The Division 2 – Concluzie

 

In afara de lacunele intrigii si de problemele tehnice, Ubisoft are un as in maneca prin jocul The Division 2. Luptele puternice, misiunile interesante si necesitatea adunarii continue a prazii ne-au facut sa vrem sa il parcurgem pe tot, si sa mai vrem sa jucam si dupa aceea.

 

Pentru un joc bazat pe un serviciu live, care abia s-a lansat, putem spune ca The Division 2 este o realizare importanta