A fost o saptamana mare pentru fanii Assassin’s Creed. Ubisoft a anuntat miercuri ca urmatorul titlu din seria lor extrem de populara de actiune-aventura se va numi Assassin’s Creed Valhalla. 

 

Joi dimineata, producatorul a lansat un trailer, poze si primele detalii despre povestea epica a jocului. Zvonurile despre un Assassin’s Creed in perioada vikingilor s-au perindat inca de anul trecut, cand jucatorii au descoperit un easter egg in The Division 2 – un razboinic norvegian pe un afis pentru o opera fictiva numita Valhalla. Se pare ca este o poveste cu radacini in istorie, mitologia norvegiana si universul mare al lui Assassin’s Creed. Iata ce stim pana acum.

 

 

Cand si unde are loc Assassin’s Creed Valhalla?

 

Assassin’s Creed Valhalla se axeaza pe cultura vikinga. Povestea are loc in perioada Evului Mediu. „Cand spunem„ vikingi ”, este folosit ca un cuvant generic”, a declarat Thierry Noël, istoric si consilier de continut pentru Valhalla, intr-o postare pe blog. „Conjuga imaginea brutelor  si jefuitorilor care au distrus manastirile din toata vestul Europei, dar, in realitate, este ceva mai complicat de atat. Termenul „vikingi” se refera de fapt la o clasa de elita a societatii nordice. Erau un anumit grup de oameni din cultura norvegiana care erau comercianti, exploratori, navigatori excelenti, colonisti si, da, uneori invadatori si jefuitori.”

 

Sute de orase din Anglia moderna au luat nastere ca asezari vikinge, iar aceste locuri par a fi in centrul Valhalla. Jucatorii vor parasi taramurile natale si vor descoperi o noua parte a Europei in Evul Mediu. Vor lupta cu o varietate de inamici pe parcurs. Veti ajunge, de asemenea, sa navigati cu navele vikinge, care transporta marfa si calatori pentru atacuri rapide „hit-and-run” pe teritoriul inamic. „Daca faci un joc cu vikingi, lupta trebuie sa fie viscerala”, spune directorul creativ Ashraf Ismail intr-un comentariu pentru dezvoltatori. „Trebuie sa fie destul de brutal.”

 

Assassin’s Creed Valhalla

 

„Este o perioada fascinanta”, spune Noël. „Poate fi intunecata, dar este si o perioada de tranzitie si transformare. Lumea romana a disparut, iar epoca medievala nu s-a instaurat inca pe deplin. Este o perioada cu adevarat interesanta de reconstruire a lumii occidentale, de reconstruire a valorilor, de reconstruire a statelor si a natiunilor si de amestecare a culturilor izolate inainte. Nu este doar o perioada de conflict; este o perioada de schimb cultural intens intre oameni, iar vikingii au jucat un rol esential in acest sens.”

 

Cine este protagonistul din Assassin’s Creed Valhalla?

 

In Assassin’s Creed Valhalla, vei juca ca un viking, pe nume Eivor. Va trebui sa alegeti daca Eivor este barbat sau femeie. Personajele vor avea acelasi backstory, genul fiind doar o modalitate de a-i acorda jucatorului un sentiment de alegere. Fara indoiala, Ubisoft a aflat multe despre provocarile de a avea doi protagonisti diferiti, referitor la motion capture pe parcursul realizarii lui Assassin’s Creed Odyssey din 2018. Dar nu sunt doua personaje separate. Eivor este pur si simplu barbat sau femeie, in functie de preferinte.

 

“Acesta este un atacant viking care este din Norvegia si care va pleca din Norvegia pentru dealurile verzi si stralucitoare ale Angliei”, explica Ismail. Referitor la lupta, jucatorii vor putea sa foloseasca aproape orice combinatie de doua arme. „Dual wield este o mare parte a jocului. Daca doriti sa folositi doua scuturi, va lasam sa faceti asta.”

 

 

In noul trailer cinematografic al jocului, vedem o figura misterioasa cu gluga pe campul de lupta, iar un corb il viziteaza pe Eivor. Ei vad acest lucru ca un semn clar al favorului lui Odin: „Odin este cu noi.” Va fi interesant sa aflam cat de mult trece de la mitologia fantastica la lumea intemeiata istoric din Valhalla.

 

„In mituri, Odin are doi corbi”, spune directorul narativ Darby McDevitt, „care sunt gandire si memorie ” si au fost cei doi tovarasi ai lui care il ajutau sa adune cunostinte si intelepciune despre lume.”

 

Cand pot juca Assassin’s Creed Valhalla?

 

Assassin’s Creed Valhalla urmeaza sa se lanseze in timpul sezonului de vacanta 2020 pe PC, Xbox Series X si Xbox One, PlayStation 5 si PS4 si Google Stadia. Ubisoft preia comenzi pentru o editie de colectie cu un pret de 200 de dolari a jocului, care vine cu o statuie de 30 de centimetri a lui Eivor (femeie), o statueta Viking stilizata (barbat), trei litografii concept-art, un CD cu soundtrack-ul jocului si multe altele. Oricine precomanda jocul va avea acces la o misiune bonus numita „The Way of the Berserker”.