Fiind lansat anul trecut pentru PlayStation 4 si PC, Dragon Quest 11 a facut cateva valuri in comunitatea RPG. Jocurile Dragon Quest nu sunt deosebit de populare in afara Japoniei, dar aceasta ultima intrare a seriei a facut suficient de multe valuri pentru a atrage atentia publicului occidental.

 

Asa ca aproape un an mai tarziu, Square Enix a lansat Dragon Quest 11 S Echoes of a Elusive Age Definitive Edition, care include continut si continut nou exclusiv. Se ridica acest titlu la asteptari ?

 

Dragon Quest 11

 

 

In Dragon Quest 11, esti Luminarul. Dupa cum sugereaza titlul, Luminarul este destinat sa salveze lumea de Darkspawn. Incepi sa explorezi lumea larga, incercand sa gasesti sensul puterilor tale luminare si salvand Yggdrasil, pomul sfant care sustine toata viata.

 

Setarea pentru povestea Dragon Quest XI este departe de a fi deosebita; cu toate acestea, rasuceste si transforma povestea mai mult decat compenseaza intro-ul sau. Povestea nu este tocmai potrivita pentru un joc Dragon Quest (care are rareori cele mai naprasnice povesti), dar este buna pentru un numar corect de JRPG-uri pentru aceasta generatie. Mai mult decat atat, experimentarea acestor rasuciri este ceea ce face ca jocul Dragon Quest XI sa fie in valoare.

 

Acest lucru este, de asemenea, sustinut cu upgrade-uri de joc la formula clasica Dragon Quest. Bataliile sunt in continuare turn-based, dar modificari precum interfata de utilizator care va anunta cand sunt pe punctul de a se termina, face ca bataliile sa fie usor de gestionat. Daca jucati in modul corect, puteti vedea monstri pe teren, astfel incat sa-i puteti evita in timpul liber. Zoom functioneaza acum in temnite, asa ca nu trebuie sa evadati din temnite inainte de a va intoarce in oras. Totul pastreaza senzatia Dragon Quest, dar modernizeaza bucatile si piesele pentru a face jocul mai primitor pentru nou-veniti.

 

De fapt, am simtit ca jocul a fost un pic pe partea usoara, pentru un veteran Dragon Quest. Acesta nu este intr-adevar un lucru rau, deoarece puteti renunta la grind care era de obicei prezent in titluri. Cei care stiu sa-si construiasca petrecerea si miscarile potrivite de utilizare ar putea sa nu aiba probleme pana la seful final de dupa joc. Cei care doresc o provocare pot activa diverse cautari draconiene pentru a modifica dificultatile in functie de nevoie. Unii dintre ei, cum ar fi monstri mai slabi, care ofera putina sau zero experienta, iar ei fiind super puternici pot ridica dificultatea rapid, in timp ce alte cautari precum Shypox suna bine pentru masochisti.

 

 

 

Exista cateva cautari draconiene noi pentru Dragon Quest 11 S: Echoes of a Elusive Age Definitive Edition, favoritul meu fiind ca, ocazional, NPC-urile vor spune ciudatenii. Vorbind cu un personaj care ar trebui sa va ajute sa va ghidati spre urmatoarea destinatie a povestii, va aduce adesea pe cineva care spune lucruri cu adevarat ciudate si este destul de hilar. Nu creste cu adevarat dificultatea decat daca nu sunteti cu siguranta incotro sa mergeti, dar, in timp ce cineva care inlocuieste jocul, am considerat hilar ca un NPC mi-a facut cu ochiul.

 

Vorbind despre replici, din moment ce am batut deja Dragon Quest 11 pe PS4, am facut ceea ce va face oricine – mi-am luat Switch-ul din doc, asezat in pat si am jucat jocul in modul Handheld. Am preferat intotdeauna jocurile RPG pe dispozitivele portabile, deoarece este mult mai usor de facut grind sau de trecut prin parti plictisitoare ale jocului in timp ce urmaresti ceva la televizor, iar Dragon Quest 11 nu face exceptie. Este placut sa nu aveti optiunea de a juca doar pe dispozitivul de mana, apoi sa redati comutatorul inapoi in statie atunci cand este nevoie. Grafic atat modurile 2D cat si cele 3D arata destul de frumos pe ecranul mare, dar prefer sa ma uit atat la modul Handheld.

 

Vorbind despre modul 2D, este una dintre marile adaugari la Dragon Quest 11 S: Echoes of a Elusive Age Definitive Edition. Jucatorii pot juca jocul cu grafica 2D din versiunea 3DS a Dragon Quest 11 daca doresc acest lucru, sau se pot lipi cu grafica 3D din versiunile PS4 si PC. In timp ce puteti comuta intre cele doua stiluri, acesta nu poate fi facut in orice moment. Puteti schimba doar in timp ce va aflati la o biserica, iar atunci cand faceti schimbarea, alegeti un punct al povestii de la care sa reporniti. Daca treceti de la 2D la 3D, exista sanse mari sa redati o parte din joc.

Pare ciudat, dar are sens, de asemenea, Dragon Quest XI S: Echoes of a Elusive Age Definitive Edition este un fel de versiune distrusa a ambelor jocuri, asa ca este posibil sa nu fie posibil ca acestea sa lucreze impreuna fara cusur. Cu toate acestea, in ceea ce priveste modul in care este mai bun, este doar preferinta personala.

 

 

 

Pentru mine, am gasit temnite si lumea superioara mult mai usor de explorat in modul 2D, in ciuda faptului ca bataliile au fost intalniri aleatorii. Cu toate acestea, taieturile nu aveau cu adevarat oomph pe care le oferea modul 3D, posibil ca efect secundar al graficelor chibi super-deformate, care ar juca in versiunea 3DS, devenind axate pentru Dragon Quest 11 S: Echoes of a Elusive Age Definitive Edition. Personal, am incheiat jocul in 3D mai mult decat in ​​2D, dar este greu sa aleg in mod obiectiv care este modul mai bun, deoarece depinde de ceea ce va intereseaza cel mai mult.

 

O alta adaugare notabila a fost coloana sonora simfonica adaugata in Dragon Quest 11 S: Echoes of a Elusive Age Definitive Edition. Aceasta face ca sunetul sa sune mult mai bine decat versiunea initiala, dar, din pacate, nici macar o coloana sonora simfonica nu poate impiedica melodiile lui Dragon Quest 11 sa fie mai incomode. Noile cautari de personaje sunt un plus frumos, iar zona 2D este doar o calatorie nostalgica pentru fanii Dragon Quest.

 

Dragon Quest 11 merita, fara indoiala, o descoperire. Square nu minte ca Dragon Quest 11 S este „editia definitiva” – daca aveti un switch, aceasta versiune este de departe cea mai buna. Daca sunteti fan al RPG-urilor, apucati Dragon Quest 11 S: Echoes of a Elusive Age Definitive Edition este un dezinvolt si chiar daca ati jucat deja prin joc o singura data, ar putea merita sa luati in considerare versiunea Switch pentru toate completarile noi.