Vanzarile PS4 au ajuns la peste 100 de milioane de unitati, a dezvaluit Sony in primul sau trimestru fiscal.

 

Dupa cum relateaza The Verge, Sony a anuntat 96,8 milioane de vanzari de PS4 la sfarsitul trimestrului precedent, insa cu alte 3,2 milioane vandute pana la sfarsitul lunii iunie au atins 100 de milioane. Pentru a atinge momentul de referinta, PS4 este acum cea mai rapida consola de jocuri care a atins vanzari de 100 de milioane.

 

Potrivit lui Daniel Ahmad, analist senior la Niko Partners, PS2 a ajuns la acelasi total in cinci ani si noua luni, in timp ce PS4 a facut-o in doar cinci ani si sapte luni.

 

Avand in vedere ca PlayStation 5 se va lansa dupa mai 2020, PS4 nu mai are mult timp la dispozitie pentru a surclasa topurile de vanzari. In lista de vanzari de toate timpurile, PS4 se afla acum la o distanta foarte mica fata de Nintendo Wii (101,63 milioane) si PlayStation originala (102.49 milioane). Ar trebui sa le depaseasca cu usurinta inainte de a deveni ultimul gen, dar urmatorul pe lista este Game Boy, care a obtinut 118,89 milioane de unitati vandute. Asta pare a fi la indemana.

 

Singurul PlayStation care nu a realizat 100 de milioane de vanzari este PS3, care a reusit doar 87,4 milioane. Cat de bine va functiona PS5 depinde de multi factori, inclusiv cat costa, cat de buna este alinierea jocurilor initiale pentru a-i oferi impulsul vanzarilor si daca Microsoft reuseste sa-i ofere lui Sony o concurenta puternica cu Project Scarlett.