Opera le permite acum utilizatorilor de Android sa cumpere Ethereum direct din wallet-ul din browser, conform unui anunt publicat miercuri.
Noul serviciu a fost dezvoltat in parteneriat cu Safello pentru a furniza o platforma de shimb cash-cripto. Optiunea permite plati cu un card de credit sau de debit, dar si prin numeroase retele de plata de incredere, precum Swish din Suedia.

Pentru moment, optiunea este disponibila doar utilizatorilor din Suedia, Norvegia si Danemarca.
Safello, care este acreditata de catre Autoritatea Financiara din Suedia, va verifica utilizatorii care achizitioneaza monede digitale folosind BankID pentru Suedia si NemID pentru Danemarca. Achizitia de monede ar trebui sa dureze mai putin de un minut, potrivit Opera.

Charles Hamel, liderul produsului pentru Opera, a declarat:
“Credem ca urmatorul pas important pentru criptomonede va veni din utilizarea si adoptarea lor la scara larga, iar pentru ca acest lucru sa se intample acestea trebuie sa fie usor de folosit si de cumparat.”

In plus, utilizatorii din Suedia vor primi o reducere limitata de 2.5% de la Safello, in timp ce utilizatorii din Norvegia si Danemarca vor primi o reducere de 5%, potrivit anuntului.

Opera a lansat walletul Android Web 3-ready in luna decembrie a anului trecut. Produsul suporta atat ETH cat si alte monede care utilizeaza standardul ETH-20. Pe langa acestea, pot fi achizitionate si monedele de colectie de tip ERC-721, precum CryptoKitties. Opera pune la dispozitia utilizatorilor si diverse aplicatii descentralizate bazate pe ETH, sau dapps, care pot fi accesate din wallet.