Microsoft a obtinut o victorie importanta in cadrul Departamentului de Aparare al SUA (DoD) pentru furnizarea de software si servicii in valoare de 1,76 miliarde de dolari pe o perioada de cinci ani.

 

Pentagonul a anuntat, vineri, acordul, care va permite companiei Microsoft sa furnizeze servicii de intreprindere DoD, Coast Guard si comunitatii de informatii.

 

Intr-o declaratie prin care anunta acordul, Pentagonul explica faptul ca asistenta include: “Serviciile Microsoft de inginerie a produselor pentru dezvoltatorii de software si echipele de produse pentru a utiliza o gama larga de resurse si cod sursa proprietar si suport Microsoft premium pentru instrumente, baze de cunostinte, si modificari personalizate la codul sursa Microsoft atunci cand este cazul. “

 

Contractul de livrare pe durata de cinci ani (IDIQ) are o data de finalizare pe 10 ianuarie 2024. Acest contract permite companiei Microsoft sa furnizeze o cantitate nedeterminata de servicii in cursul perioadei.

 

Contractul permite DoD sa plateasca pentru comenzi individuale de sarcina, folosind in principal operatiuni si fonduri de intretinere.

 

Castigul Microsoft este dat de faptul ca DoD evalueaza propunerile pentru contractul sau de 10 miliarde de dolari, de 10 ani, cunoscut sub numele de JEDI sau infrastructura de aparare comuna a intreprinderilor. Pentagonul urmeaza sa anunte un singur castigator al tranzactiei JEDI in primul trimestru.

 

Microsoft, in octombrie, a anuntat ca a fost pe cale sa fie certificata pentru a gazdui pana in primul trimestru al anului 2019 certificarea datelor de clasa superioara din SUA (Defense Information Systems Agency Impact Level 6).

 

Rivalul cloud , Amazon Web Services (AWS), este considerata a fi principalul lider al contractului JEDI. Google a renuntat la cursa deoarece nu avea certificatele guvernamentale necesare.

 

Oracle a depus anul trecut o serie de licitatii de protest la Biroul de Responsabilitate a Guvernului (GAO), ultimul care a fost respins in noiembrie. Compania a sustinut ca parti ale contractului au fost scrise intr-un mod care favorizeaza AWS si ca era ilegal sa-l acordam doar unui singur furnizor.

 

GAO a decis ca Pentagonul avea dreptul legal sa acorde contractul unui singur furnizor, deoarece agentia a stabilit in mod rezonabil ca era in interesul sau.

 

IBM a criticat, de asemenea, contractul JEDI.