Un om de afaceri american este inca disparut, desi familia sa a platit rapitorilor o rascumparare de aproape 950.000 de dolari in Bitcoin.

 

William Sean Creighton Kopko, proprietarul unei platforme online de jocuri de noroc , a fost rapit in Costa Rica in septembrie anul trecut, raporteaza TVNZ.

 

Politia din Spania si Costa Rica a arestat un total de 12 persoane considerate a fi implicate in rapirea americanilor disparuti. In ciuda acestui fapt, autoritatile Costa Rica spun ca victima este inca disparuta.

 

Dupa ce familia lui Kopko a platit rascumpararea Bitcoin ,rapitorii au incetat sa comunice cu ei si au fugit in Cuba. La inceputul lunii noiembrie 2018, trei suspecti s-au intors in Spania, lucru care a alertat autoritatile.
Cei trei suspecti au fost mai tarziu arestati in Zaragoza, Spania, dupa ce au inchiriat un apartament in oras.

 

O multime de rapitori evita sa ceara dolari, cer rascumparari in criptomonede

 

Din pacate, in timp ce piata crypto distruge corporatii si genereaza pierderi de locuri de munca in intreaga industrie, nu pare sa fi facut criminalii mai putin interesati sa faca orice pentru a pune mana pe Bitcoin-ul celorlalti.

 

Doar la inceputul acestei saptamani, rapitorii din Norvegia cereau Monero in valoare de 10 milioane de dolari, in schimbul sotiei unuia dintre cei mai bogati barbati din tara.

 

Anul trecut, un barbat din Africa de Sud, cunoscut doar ca Andrew, a fost inselat sa se intalneasca cu oameni care pretindeau ca vor sa invete despre Bitcoin si criptocurrency. Dar elevii potentiali s-au dovedit a fi infractori si l-au torturat pe Andrew pana cand a renuntat la parolele sale in conturile sale de crypto.

 

Intr-adevar, in timp ce utilizatorii online au invatat sa evite scam-urile care implica plati in crypto, exista posibilitatea foarte reala ca mai multi criminali intariti sa opteze pentru metode clasice pentru a exorta criptomonede de la victimele lor.