De cand am inceput sa invat despre tehnologia blockchain, am fost constant uimita de multitudinea de cazuri in care poate fi aplicata, una dintre aceste aplicatii fiind Gnosis, o companie cu teluri inalte din domeniul predictiei pietei.

 

Piata de predictie Gnosis

 

O piata de predictie este, in esenta, un mecanism care transforma previziunile utilizatorilor intr-o prognoza agregata a evenimentelor viitoare. Ideea este ca pe bazandu-ne pe “intelepciunea multimilor” putem obtine informatii mai precise decat am putea obtine din partea oricarui individ.

Piata de predictie creeaza stimulente pentru ca oamenii sa fie corecti cu predictiile lor. Utilizatorilor le este permis sa parieze pe anumite evenimente. Cu cat este mai mare probabilitatea ca un eveniment sa aiba loc, cu atat va fi mai mare valoarea in jetone. Iar daca ceva devine mai mult sau mai putin probabil, pretul pretul jetonului creste sau scade.

Intr-o piata de predictii, multitudinea de posibilitati este impartita astfel incat fiecare dintre ele are o probabilitate atribuita, si toate se adauga pana la 100%. Prin urmare, daca un eveniment devine din ce in ce mai sigur, pretul creste. Acest lucru creeaza o oportunitate profitabila pentru oricine pariaza pe un eveniment cu probabilitate redusa care are loc intr-un final.

 

Mecanica pietei

 

Exista cateva implicatii ale acestui model de piata. In primul rand, pietele eficiente conteaza. Daca stirile sunt bine cunoscute si distribuite in mod egal tuturor, informatiile noi care determina certitudinea cu privire la o predictie vor elimina toate optiunile care nu sunt castigatoare. Daca nu, este posibil ca cineva sa cumpere un jeton pentru o optiune eliminata gandindu-se ca este un chilipir.

Exista doua moduri de a tranzactiona pe aceasta piata. Puteti obtine profit pe parcurs prin cumpararea unui simbol si apoi vanzarea acestuia odata ce probabilitatea evenimentului respectiv a crescut sau puteti astepta pana cand probabilitatea se dovedeste a fi certitudine, iar dumneavoastra va puteti incasa banii.

Simbolurile GNO sunt tranzactionabile pe piata deschisa si au valoare monetara, dar nu trebuie confundate cu jetoanele Olympia. Jetoanele Olympia sunt folosite in interiorul aplicatiei pentru a face pariuri. GNO reprezinta doar plata pentru alegerile corecte.

Jetoanele Gnosis (GNO) sunt jetoane ERC20. 10 milioane de monede au fost create si vandute la ICO. Nu s-au creat noi jetoane de atunci. Actuala arhitectura sustine piata de predictie a Gnosis, dar in timp se pot dovedi fezabile mai multe aplicatii specifice. Alte caracteristici relevante pentru investitori sunt Multi-sig Wallet, dar si instrumentele puternice de dezvoltare care vor contribui la crearea unei comunitati.

 

Oportunitatea de cumparare

 

In prezent, GNO se tranzactioneaza la aproximativ 12,66 dolari sau 0,00317 BTC si se clasifica pe locul 191 in ceea ce priveste capitalizarea. Tendinta recenta a fost treptat ascendenta, iar BTC-ul slab a continuat sa se deprecieze. Moneda este disponibila pe Bittrex, Poloniex si Kraken si ar putea servi ca un pariu pe termen scurt bazat pe puterea sa fata de Bitcoin. Implicarea pe termen lung necesita incredere in piata de predictie si in capacitatea monedei de a-si mentine putea in comparatie cu Bitcoin-ul.