Twitter a transmis angajatilor sai ca pot lucra de acasa „pentru totdeauna”, daca doresc, intrucat compania priveste spre viitor dupa pandemia coronavirusului.

 

Decizia a venit in conditiile in care gigantul social media a spus ca masurile sale de a lucra de acasa in timpul pandemiei au fost un succes.

 

Dar, de asemenea, a spus ca va permite lucratorilor sa se intoarca la birou daca aleg cand se va redeschide.

 

La inceputul acestei luni, Google si Facebook au spus ca personalul lor poate lucra de acasa pana la sfarsitul anului.

 

Twitter a spus: “Ultimele luni au dovedit ca putem face aceasta munca. Deci, daca angajatii nostri sunt intr-o situatie care sa le permita sa lucreze de acasa si vor sa continue sa faca acest lucru pentru totdeauna, le vom permite acest lucru.”

 

Anuntul a fost descris drept „un moment de definire a erei” de catre un expert in domeniul inovatiei digitale.

 

Blogul Twitter a continuat sa spuna ca pentru cei dornici sa se intoarca la biroul lui Twitter, compania „va fi la fel de calda si primitoare, cu unele precautii suplimentare”.

 

Compania cu sediul in San Francisco are peste 4.000 de angajati global.

 

A permis angajatilor sa lucreze de acasa din martie si nu se asteapta sa isi redeschida birourile inainte de septembrie.

 

Sree Sreenivasan, profesor Loeb invitat in domeniul inovatiei digitale la Scoala de Jurnalism a Universitatii Stony Brook, a spus decizia face parte din „stiri care definesc epoca”.

 

“Este posibil ca unii oameni sa nu ia in serios decizia Twitter, dar putem invata multe de la Silicon Valley despre flexibilitatea la locul de munca. 

 

“Oamenii dovedesc ca pot fi mult mai productivi si isi fac sarcinile muncind de acasa. Multi oameni imi spun ca muncesc mai mult acasa si sunt epuizati”, a adaugat el.

 

Companiile din intreaga lume incearca sa deschida treptat birourile in timp ce introduc noi masuri de distantare sociala.