A ajuns piata crypto, in sfarsit, la minimul absolut? Comportamentul pretului din ultimele doua zile pare sa arate o schimbare majora in trendul marilor monede, schimbare catalizata de cresterile de doua cifre ale Bitcoin, dar si de cresterile monedelor precum XRP, Ethereum si Bitcoin Cash.

 

Piata crypto isi revine

 

Dupa ce sambata a pastrat cu greu plafonul de 100 de miliarde de dolari, piata crypto s-a capitalizat cu 26 de miliarde de dolari, cresteri majore inregistrandu-se in ultimele doua zile. Trendul a fost inceput de Bitcoin, care a avut cresteri de doua cifre exact in ziua aniversarii plafonului sau maxim, de 20.000 de dolari.

 

La momentul scrierii acestui articol , fiecare moneda din top 20 a raportat cresteri in comparative cu ziua de marti. Bitcoin Cash a avut, de departe, cea mai mare crestere, de 33%, ajungand la 121.03 de dolari. BTH a trecut printr-un selloff brutal pe 15 noiembrie, ajungand la minime nemaivazute in istoria criptomonedelor.

 

Bitcoin SV, care a devenit pe 15 noiembrie una dintre monedele majore, a urmat, de asemenea , o directie pozitiva. BSV a crescut cu 16.1%, ajungand la valoarea de 91.5 de dolari.

 

XRP a crescut cu 14%, ajungand la 0.3823 dolari, unde a atins un punct de rezistenta vital, pregatindu-se pentru o crestere si mai mare. Acelasi lucru poate fi spus si drespre Tron, care a castigat 15.4 procente, pana la valoarea de 0.0166 dolari. TRX a crescut cu 30% in ultimele sesiuni, iar acum incearca sa depaseasca urmatorul nivel de rezistenta.

 

Ethereum a reusit sa treaca miercuri de pragul de 100$. Pretul a inregistrat o crestere de 10.4%, ajungand la valoarea de 105.51. Stellar XLM a atins valoarea de 0.1215 dolari, cu o crestere de 10.6%.

 

Trendul pozitiv a fost insotit de schimbari mari in volumele de tranzactionare. Volumul total a ajuns la 21 de miliarde, dublu fata de saptamana trecuta.

 

VanEck Exec contrariat de lipsa unei piete reglementate de tranzactionare Bitcoin (ETF)

 

Una dintre cele mai mari dezbateri din piata crypto s-a intors in lumina reflectoarelor, dupa ce reprezentantii VanEck s-au declarat contrariati de lipsa ETF. Gabor Gurbacs de la VanEck este uimit de standardele duble aplicate de SEC.

 

CNN a descoperit recent un tweet al lui Gurback din 7 decembrie: “Coinbase este bun pentru o gramada de investitori privati, insa o piata Bitcoin reglementata pentru investitorii institutionali suna nebuneste. Ce fel de univers paralel este acesta?”

 

Gurbacs se refera la proliferarea Alcoin-ului si a jetoanelor pe Coinbase, o platforma de schimb din SUA. Coinbase a primit permisiunea sa listeze mai multe jetoane ERC-20, in acelasi moment in care SEC a ignorant managerii de fonduri care incercau sa securizeze Bitcoin. Comisia a amanat recent decizia privind VanEck SolidX Bitcoin Fund pana la sfarsitul lunii februarie. Aceasta a respins numeroase alte cereri pentru ETF.

 

Dezbaterea din jurul ETF se va incalzi anul viitor, cand piata va astepta decizia SEC. O alta respingere pentru VanEck si partenerii sai ar putea sa afecteze piata intr-un mod negativ.