Huawei se confrunta cu tot mai multe neajunsuri atunci cand vine vorba de hardware-ul pentru infrastructura de retea, mai nou si din partea BT. Australia si Noua Zeelanda au respins oferta Huawei de a furniza hardware pentru infrastructura unei retele 5G, invocand securitatea nationala drept principalul motiv. Un raport din noiembrie al Wall Street Journal a sustinut ca SUA a indemnat aliatii apropiati sa evite achizitionarea si utilizarea echipamentelor de retea de la producatorul chinez.

 

Cel mai recent obstacol cu ​​care se confrunta Huawei este in Marea Britanie, unde BT Group Plc a decis sa elimine toate echipamentele de retea 4G marca Huawei in decurs de doi ani. Informatiile au fost citate de Reuters dupa ce au fost publicate initial de Financial Times.

 

Se pare ca exista o “politica interna care sa mentina echipamentul companiei chineze la marginea infrastructurii telecomunicatiilor”, sustine raportul, iar mutarea BT este acum in linie cu politica mentionata. In plus, Huawei a fost exclus de catre BT din licitatia pentru contracte viitoare privind infrastructura de retea 5G, partea de hardware si echipamente.

 

Huawei are o prezenta redusa pe piata americana, unde a fost in mod repetat pusa sub la zid de oficialii guvernamentali. Acestia acuza compania ca lucreaza sub influenta guvernului chinez.

 

Oficialii Huawei au declarat luna trecuta companiei CNN ca echipamentele companiei sunt recomandate de 46 dintre cele mai mari 50 de companii de telecomunicatii din lume. Acestia afirma ca Huawei este o companie privata, detinuta de angajatii sai.

 

Nici BT, nici Huawei nu au comentat aceasta chestiune pana acum, dar ne asteptam ca gigantul chinez sa reactioneze inainte de a face apel sau de a incerca sa ii convinga pe cei de la BT sa reviziteze decizia.