Gigantul chinez Huawei a lansat o invitatie neobisnuita catre canalele de presa straine, de a vizita facilitatile si a intalni angajatii, intr-o incercare a companiei de a lupta impotriva presunii globale cauzata de acuzatiile SUA legate de spionaj.

 

Huawei a achiztionat joi reclame pe intreaga pagina in toate ziarele majore din SUA, inclusiv in Wall Street Journal, New York Times, si Washington Post, in care invita presa din SUA sa viziteze sediul sau din Shenzhen, in sudul Chinei. Invitatia a fost prelungita si pentru ziua de vineri.

 

Sub sloganul “Nu crede tot ce auzi!”, reclama a fost atribuita directorului Catherine Chen.

 

“Va scriu in speranta ca ne vom putea cunoaste unii pe ceilalti mai bine. In ultimii ani, guvernul SUA a emis niste teorii despre noi. Am vrea sa clarificam lucrurile”, a scris Huawei in scrisoarea deschisa.

 

Administratia presedintelui Trump si-a intetit in ultimele vreme eforturile de a bloca Huawei, lider in tehnologiile 5G, prin sfatuirea aliatilor sa evite echipamentele chineze, sub motive precum securitatea nationala.

 

Huawei a raspuns in ultimele saptamani prin canalele media, intr-un mod direct, lucru neobisnuit pentru o companie chineza.

 

Fondatorul Ren Zhengfei, care a vorbit rareori in trecut presei internationale, a oferit numeroase inteviuri inca de la inceputul anului, in care neaga orice implicare a Huawei cu guvernul comunist din China.

 

Alti oficiali Huawei au evidentiat acte de spionaj ale SUA, care au fost expuse de fostul contractor al Agentiei de Securitate Nationala din SUA, Edward Snowden.

 

Guo Ping, un alt reprezentant al Huawei, a luptat impotriva acuzatiilor in aceasta luna, printr-o nota adresata la cel mai mare eveniment mobil al anului, care a avut loc in Barcelona.

 

“Acuzatiile SUA impotriva retelelor noatre 5G nu se bazeaza pe nicio dovada”, a spus acesta.

 

Problema s-a inflamat odata cu arestarea fiicei lui Ren, in Canada, in luna decembrie a anului trecut. Meng, CFO-ul Huawei, a fost acuzata de incalcarea sanctiunilor impotriva Iranului, si va participa la o audiere in aceasta luna.

 

Doi afiliati Huawei au fost, de asemenea, acuzati in SUA de spionaj si furt de secrete comerciale, mai exact furtul unor tehnologii robotice de la T-Mobile, dar si de recompensarea angajatilor care au reusit sa fure aceste date.

 

Scrisoarea deschisa nu a mentionat aceste lucruri, concentrandu-se pe cat de mult au contribuit sistemele companiei la conectivitatea globala.

 

Huawei a invitat canalele de media sa viziteze facilitatea sa.

 

“DIn partea Huawei, as dori sa invit presa din SUA sa viziteze campusurile noastre si sa intalneasca angajatii.” O adresa de mail pentru aranjarea vizitelor a fost pusa la dispozitie.

 

“Nu crede tot ce auzi. Vino sa vezi cu ochii tai. Abia asteptam sa te intalnim.”

 

Preluat de pe PHYS