In ciuda revenirii din timpul weekendului, principalele criptomonede nu au reusit sa castige teren semnificativ, inclusiv monedele relativ puternice blocandu-se sub pragurile maxime stabilite pe termen scurt. Majoritatea criptomonedele de top se afla acum sub nivelul minim al pragului de panica si, in ciuda recentei stabilitati si cresterii in putere a unora dintre criptomonede, configuratia pe termen lung este inca la un nivel covarsitor de scazut.

Acestea fiind spuse, si avand in vedere sentimentul inca oribil si pierderile abrupte din ultimele cateva saptamani, este posibil sa existe o perioada scurta de consolidare sustinuta, in ciuda cotelor care favorizeaza in continuare scaderea pe piata criptomonedelor. In cazul celor mai multe monede recenta consolidare este inca intacta, astfel incat trendul a ramas neschimbat, chiar si cu schimbarile recente in ambele directii.

Bitcoin a scazut sub zona cheie de 4000-4050 de dolari, in ciuda depasirii acesteia in timpul weekendului, si desi monedele sunt cu mult deasupra nivelului minim al pietei, BTC nu a reusit sa ]stabileasca o evolutie ascendenta pe termen scurt.

In acest sens, chiar daca moneda se afla intr-un punct in care se recomanda achizitia pe termen scurt, comerciantii ar trebui sa aiba in vedere doar tranzactiile pe termen ultra scurt, cu o gestionare stricta a riscului, deoarece nivelul de rezistenta este in continuare aproape de 4450 de dolari si intre 5000 si 5100 de dolari, iar nivelul de sustenanta aproape 3600 si 3000 de dolari.

 

Ethereum ramane printre cele mai slabe monede, fiind blocat mult sub nivelul cheie de 120 de dolari, chiar daca continua sa mentina un nivel de sustenanta deasupra zonei de 95-100 de dolari pe piata recent prabusita. Pentru moment este in vigoare semnalul neutru vis-a-vis de investitiile pe termen scurt, insa, avand in vedere slabiciunea monedelor, comerciantii si investitorii ar trebui sa ramana departe de ETH. Nivelul de rezistenta este mare, peste 120 de dolari si aproape de 130 $, 150 $ si 160 $.

 

Ripple nu a reusit sa-si recastige puterea si a coborat astazi sub nivelul de sustenanta / rezistenta de 0.3750 dolari si 0.3550 dolari, declansand un semnal de vanzare in tendintele actuale.

 

Comerciantii si investitorii nu ar trebui inca sa efectueze tranzactii cu aceasta moneda, nivelul de rezistenta fiind aproape de 0.40 dolari, cu zona cheie pe termen lung de 0.42 – 0.46 dolari si cu un nivel de sustenanta de 0.32 si 0.30 dolari.

 

Litecoin a revenit la nivelul de sustenanta de 30,50 de dolari dupa ce nu a reusit sa se stabileasca deasupra nivelului de rezistenta de 34,50 de dolari, dar, in ciuda slabiciunii actuale, moneda ramane relativ puternica in comparatie cu celelalte criptomonede si se recomanda in continuare achizitia pe termen scurt.

 

LTC ar putea continua sa se ridice pana la urmatorul nivel de rezistenta de 38 de dolari, dar comerciantii ar trebui sa ia in considerare doar tranzactii pe termen ultra scurt. Nivelul inferior al Bear Market ofera un nivel de sustenanta in apropierea zonei de 26 de dolari, iar imaginea pe termen lung nu este incurajatoare.