Google a lansat prima versiune beta a Android 11 cu cateva saptamani in urma, dar aceasta este doar previzualizarea dezvoltatorilor care precede de obicei introducerea oficiala a unei noi versiuni Android. Dezvaluirea oficiala se intampla de obicei in luna mai si apoi prima versiune publica beta se lanseaza cu cateva luni inaintea versiunii finale.

 

Insa 2020 a fost altceva decat tipic, deoarece noul coronavirus a schimbat tot ce era normal. Google a fost nevoit sa isi inchida evenimentele, iar expo-ul acestui an a fost anulat in intregime. Ca urmare, lansarea Pixel 4a a fost amanata, la fel si dezvaluirea Android 11 si lansarea primului beta public.

 

Google a planificat sa anunte Android 11 pe 3 iunie, cu aproape o luna mai tarziu decat ar fi facut-o in mod normal, dar nici asta nu se intampla. De data aceasta, de vina este valul recent de proteste in Minneapolis si in alte locuri in urma uciderii lui George Floyd.

 

„Suntem incantati sa va povestim mai multe despre Android 11, dar acum nu este momentul sa sarbatorim”, a scris Google pe contul oficial de Twitter al dezvoltatorilor de Android acum cateva ore. „Amanam evenimentul din 3 iunie si versiunea beta. Vom reveni cu mai multe detalii despre Android 11, in curand. ”

 

Google nu abordeaza in mod explicit protestele, dar intarzierea eliberarii este in mod evident legata de evenimentele crescande din jurul mortii lui Floyd si a altor persoane nevinovate ucise de politie in ultimele luni.

 

In aceasta saptamana s-au intensificat protestele impotriva brutalitatii politiei in Minnesota, ceea ce a dus la o transformare neasteptata a evenimentelor. In cateva zile, am vazut ca politia se confrunta cu protestatarii si au recurs inclusiv la arestarea reporterilor CNN care acopereau protestele. Reporterii au fost eliberati, iar guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, si-a cerut scuze pentru arestarea jurnalistilor, spunand ca „era total inacceptabil”.

 

Pe masura ce protestele din Minnesota se desfasurau, Trump a intrat pe Twitter sa le adreseze, dar a reusit sa ii fie raportat unul dintre mesajele sale pentru a doua oara in cateva zile. De data aceasta, tweet-ul care continea remarca „cand incep jafurile, incep si focurile de arma” a determinat Twitter sa o cenzureze pentru violenta glorificatoare. Apoi a aplicat acelasi flag unui tweet al Casei Albe care a citat acelasi mesaj.

 

In mod separat, oficialii federali zburau vineri cu o drona Predator neinarmata peste Minneapolis, in scop de supraveghere.

 

Mai tarziu, vineri, politistul Derrick Chauvin a fost acuzat de omor de gradul al treilea. Chauvin a fost ofiterul de arestare vazut cum isi tinea genunchiul pe gatul lui Floyd intr-un videoclip care a fost viral. Floyd a murit luni. Protestele impotriva brutalitatii politiei au continuat in toata tara, unele devenind violente.

 

Toate acestea se intampla in timpul unei crize de sanatate in curs de desfasurare din jurul noului coronavirus care este capabil sa se raspandeasca cu usurinta in comunitati si multimi, cum ar fi adunarile de persoane care participa la aceste proteste. Cu toate acestea, sarbatorirea Android este ceva care trebuie amanat si va fi interesant de vazut daca Sony urmeaza exemplul cu evenimentul sau din 4 iunie pentru PS5.